Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Samen Veilig Ondernemen (SVO) op bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering

De BIZ zet zich in voor een veilig bedrijventerrein. Daarom organiseert de BIZ periodiek een SVO-overleg. Hierbij schuiven partijen als de gemeente, politie en handhaving aan om de veiligheid van het bedrijventerrein te verbeteren. Afgelopen maandag was weer zo’n overleg.

Samen voor een veilig bedrijventerrein

Voor ondernemers is het ook mogelijk om aan te sluiten tijdens het SVO-overleg om hun ideeën te delen of te vertellen waar zij tegenaan lopen. Een ondernemer in de logistiek maakte hier afgelopen overleg gebruik van. Zij vertelde dat haar chauffeurs veel te maken krijgen met criminaliteit. “Deze berichten zijn niet bekend bij de politie en de BIZ. Ook tijdens de TFOC actie van de politie, werd er duidelijk dat ondernemers vaak wel criminaliteit herkennen, maar geen melding maken”, aldus de handhaving. “Maak hier alstublieft melding van om dit inzichtelijk te maken en om te kunnen helpen”.  Om ondernemers verder te informeren en signalen te herkennen, organiseert de BIZ op 19 december een bijeenkomst over ondermijning. Zet deze datum alvast in uw agenda, meer informatie hierover volgt binnenkort.

Halfweg-Molenwatering in het donker

Een onderdeel van het overleg is het uitvoeren van een (avond)schouw. Dit gebeurt twee keer per jaar. Eén keer overdag en één keer in de avond. Na het overleg vond deze inspectieronde plaats. De betrokken partijen stapten met elkaar in de auto om het bedrijventerrein in het donker te bekijken. Wat opviel was dat er veel donkere plekken zijn op het bedrijventerrein, waarbij de verlichting niet werkte. Ook zagen we bij een aantal ondernemers pallets tegen hun bedrijfspand aanstaan. Dit kan mogelijk voor brandgevaar zorgen. De meldingen worden bij de juiste partijen gemaakt en hopelijk snel opgelost. Samen zetten we ons in voor een veilig Halfweg-Molenwatering.

Zoek op de website