Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Zwerfafval

De BIZ pakt zwerfafval eigenhandig aan op het bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering. Ons zwerfafval-team trekt er wekelijks op uit!

Iedere maandag stappen onze zwerfafval-collectanten Marco en Thomas op hun bakfietsen. Om samen de straten van het bedrijventerrein te ontdoen van zwerfafval. Ze vinden daarbij de raarste dingen. Van sokken tot drugsafval, van fastfoodverpakkingen tot vrachtwagenchaffeur-afval.

Elke inzameldag vullen Marco en Thomas weer vele zakken met afval. Welke zij netjes afleveren bij het Afvalbrengstation van Reinis aan het einde van de middag.

Meten is weten

De categorieën van verzameld afval en de hotspots leggen we wekelijks vast in een dagrapportage. Om enerzijds onze aanpak aan te scherpen én om anderzijds deze zwerfafval-cijfers op nadere momenten te bespreken met de gemeente.

Deze rondes zijn een aanvulling op het opruimwerk van de gemeente. De BIZ-zwerfafvalrondes ontdoen de gemeente dus niet van haar wettelijke verplichtingen om de buitenruimte netjes te houden.

Daarbij heeft de BIZ ook een SLA (Service Level Agreement) over afgesloten met de gemeente; een document waarin de gemeente-activiteiten ten aanzien van het beheren en onderhoud van de buitenruimte zijn vastgelegd.

Maatschappelijke samenwerking

Voor dit project werken wij samen met Pameijer, een maatschappelijke organisatie die ook actief is in Nissewaard.

Pameijer is er voor iedereen voor wie meedoen in de samenleving een uitdaging is. Ze helpen mensen verder bij wonen, werken en opgroeien, altijd vanuit hun eigen kracht en talent. De werkervaring die het project Zwerfafval biedt, levert hier een mooie bijdrage aan.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit project? Stuur ons een bericht via info@bizhm.nl.

Zoek op de website