Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Samen tegen georganiseerde criminaliteit op Halfweg-Molenwatering

Er zitten veel transportbedrijven op het bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering. Samen met de politie willen we deze bedrijven graag wendbaarder maken tegen criminele inmenging. De politie is hiervoor operatie Zelos gestart onder het programma TFOC.

Vervoer van illegale goederen

We merken dat er (ongemerkt) veel illegale goederen worden vervoerd door transportbedrijven. Op donderdag 23 maart werd op bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering met verschillende partners een integrale controle uitgevoerd. Dit is gedaan volgens de TFOC (Transport Facilitated Organized Crime) aanpak. Hiermee wordt gezamenlijk de georganiseerde criminaliteit on ondermijning in de transportsector aangepakt.

Operatie Zelos

Om de wendbaarheid tegen deze criminele inmenging aan te pakken is operatie Zelos gestart. Op deze website kunt u een spel spelen om te kijken of u verdachte situaties kunt herkennen en hier juist mee om weet te gaan. De politie helpt transportbedrijven graag met het vroegtijdig herkennen van signalen en willen u laten weten waar u dit kunt melden.

U leest hier het volledige artikel van de politie.

Zoek op de website