Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Wijkagent: welkom en tot ziens!

In april neemt Halfweg-Molenwatering afscheid van haar wijkagent van de laatste jaren – Sefa Ayali. Voor hem in de plaats komt zijn collega Ron Meertens. Hoe kijken de heren eigenlijk aan tegen deze wisseling van de wacht?

In de laatste paar maanden heeft wijkagent Sefa Ayali zijn kennis over het reilen en zeilen van Halfweg-Molenwatering overgedragen aan wijkagent Ron Meertens. Samen hebben zij inmiddels al vele bedrijven bezocht. Ook Miranda Knuisting Neven van de BIZ heeft de heren hierbij regelmatig vergezeld, in het kader van het Donkere Dagen Offensief.

De BIZ ging in gesprek met de wijkagenten. Hoe kijken zij aan tegen Halfweg-Molenwatering en de samenwerking vanuit de BIZ? Wijkagent Sefa Ayali “ik kijk terug op een mooie tijd. De samenwerking met de BIZ liep en loopt zeer goed.” Ron Meertens vult aan: “het samenwerken aan veiligheid is in ieders belang.”

Uitdagingen

Gevraagd naar de uitdagingen die zij zien benoemen zij de parkeeroverlast. “Als politie doen we wat we kunnen, handhaven waar het mogelijk is maar we kunnen het niet alleen. Ook de ondernemers zelf en natuurlijk de gemeente spelen hier een belangrijke rol in.”

Ayali kijkt met veel voldoening terug op de Integrale Incidentenoefening die een aantal jaar geleden werd georganiseerd op het bedrijventerrein. Daarbij werd een grootschalig incident geoefend – samen met brandweer, ambulancedienst, gemeente en de bedrijven. “Dat is me enorm bijgebleven. Ik ben trots op wat we toen hebben neergezet! Ook de samenwerking met de BIZ in het algemeen is me bevallen. Er is kennis van zaken, we weten elkaar goed te vinden. We zijn samen ook innovatief, bijvoorbeeld met de eDetect app. Waarbij de ondernemers de oren en ogen van het bedrijventerrein zijn. En wij direct met elkaar kunnen communiceren. Middels het platform BIZ kunnen ondernemers en politie elkaar dus nog beter vinden.”

Na 1,5 jaar samenwerking staat de organisatie van de samenwerking tussen politie en bedrijventerrein (BIZ) nu als een huis. Wijkagent Ron Meertens kan dus met een gerust hart de fakkel overnemen van Sefa Ayali. “Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging. Ik ben al heel lang wijkagent in woongebieden in Spijkenisse, onder andere centrum, Schenkel en Maaswijk. En nu start ik graag met iets totaal anders.” Gevraagd naar de uitdagingen op Halfweg-Molenwatering, zegt Meertens: “Laten we eerlijk zijn, Halfweg-Molenwatering is gewoon al vrij veilig. En daar mogen we trotst op zijn. Maar ,zoals al eerder genoemd, blijven infrastructuur en verkeersveiligheid de grootste uitdagingen op het bedrijventerrein. Hinderlijk parkerende of overnachtende vrachtwagens bijvoorbeeld.”

Kennen en gekend worden

Op het gebied van samenwerking met ondernemers is wijkagent Meertens duidelijk: “wanneer er onwenselijke situaties op het terrein ontstaat door bedrijvigheid is het belangrijk om je naast de geldende regels ook te verplaatsen in de ondernemer zelf – en samen na te denken over oplossingen. Die ruimte moet er zijn. Maar veiligheid staat natuurlijk nog altijd op nummer 1!”

En daar is Sefa Ayali het helemaal mee eens. En dat hij heeft bijgedragen aan een veilig Halfweg-Molenwatering moge duidelijk zijn. Vanuit de BIZ bedanken we hem dan ook van harte voor de fijne samenwerking en de mooie resultaten. Hij gaat vanaf eind april een nieuwe uitdaging aan in Rotterdam, bij Zuidplein. Wat hij Ron Meertens wil meegeven? “Het is belangrijk om te kennen en gekend te worden – zodat zowel ondernemers als politie elkaar kennen en weten wat er speelt.” Ron Meertens neemt die opmerking ter harte: “Ik wil vasthouden aan de persoonlijke benadering van Sefa, aangezien ik zelf ook graag op die manier werk; laagdrempelig, goed bereikbaar voor de ondernemers. Ik deel graag mijn contactgegevens met ze.”

Sefa Ayali roept zowel zijn collega, maar ook alle ondernemers op Halfweg-Molenwatering op “maak gebruik van de BIZ. Samen zijn we sterker.” En zo is het maar net! Wij wensen Sefa Ayali een mooie nieuwe job toe in Zuidplein en heten Ron Meertens hierbij graag officieel welkom op ons mooie bedrijventerrein. Heren bedankt!

Zoek op de website