Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Welkom aan boord bij Hansa Safety Services!

Om het lokaal inkopen op Halfweg-Molenwatering te stimuleren en op de hoogte te blijven wat er hier speelt, interviewt de BIZ regelmatig ondernemers op het bedrijventerrein. Vandaag zijn we op de koffie bij Hansa Safety Services: een internationaal bedrijf die zich inzet voor de veiligheid aan boord van zeeschepen.

Veiligheid aan boord

Wanneer we binnenlopen bij Hansa Safety Services, worden we gelijk verrast door een groot aquarium, met prachtige vissen erin. Heel toepasselijk voor zo’n onderneming die zich richt op zeeschepen. We maken kennis met Leon van den Nieuwendijk, keyaccountmanager bij het bedrijf. “Sinds 2009 zijn we hier op het bedrijventerrein gevestigd”, begint Leon. “We zijn een internationale onderneming, het is allemaal begonnen in Noorwegen”. Leon vertelt verder: “De general manager van deze locatie, Peter van Bodegom, kende de eigenaar van het Noorse bedrijf. Toen zijn ze samen hier naar Spijkenisse gegaan, om de locatie ook hier te openen. Peter zit op dit moment toevallig ook in het vliegtuig naar Noorwegen”, aldus Leon. “Hansa Safety Services regelt alles op het gebied van veiligheid aan boord: van het uitvoeren van inspecties, tot het leveren van uitrusting op het gebied van brandveiligheid en levensreddende apparatuur”.

Leon is erg te spreken over het bedrijf. “Ik vind het een prachtig bedrijf”, vertelt Leon. “Ik maak vaak erg leuke dingen mee. Wat ik erg bijzonder vond, was dat ik vanuit de haven hier in een ertstanker naar zee ben gevaren. Toen ging ik via zo’n touwladder naar beneden en voerden we via een loodsboot weer terug”.

BIZ Halfweg-Molenwatering

Zowel Leon als Peter zijn afkomstig uit Spijkenisse. Daarom is de locatie van het bedrijf op Halfweg-Molenwatering ideaal. “Ik vind het een perfecte locatie. De bereikbaarheid is erg goed. Al is het soms wel wat druk op het bedrijventerrein met allerlei koeriersdiensten”, vertelt Leon. Tijdens de beheerronde die vanuit de BIZ wekelijks wordt uitgevoerd, kwamen we in contact met Leon. Tijdens zo’n beheerronde wordt er gekeken naar de staat van het bedrijventerrein en worden er via de BIZ-app meldingen gemaakt bij de gemeente van bijvoorbeeld zwerfafval. Hierbij komt de BIZ ook in contact met de ondernemers. “Zo ook dus bij mij”, vertelt Leon. “Hiervoor had ik nog niet van de BIZ gehoord, maar ik heb gelijk de app gedownload. Ik vind het goed dat er een club is die zich hier voor de ondernemers inzet”.

Wilt u ook uw verhaal delen met uw mede-ondernemers? Stuur dan een mail naar info@bizhm.nl en we komen graag bij u op de koffie!

Zoek op de website