Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Vraag en antwoord met de wijkagent: camera’s bedrijven

In deze column beantwoordt de wijkagent een vraag van een participant van de BIZ. Deze keer een vraag over camerabeelden van bedrijven.

Vraag aan de wijkagent:

Goedemorgen Ron,

Onlangs kregen wij een melding van een inbraak op het bedrijventerrein. De ondernemer vroeg ons of wij inzicht hebben in de camera’s van de bedrijven op het bedrijventerrein. Dit hebben wij zelf niet. De politie wel?

Miranda Knuisting Neven (BIZ)

Goedemorgen Miranda,

De politie heeft het project ‘Camera in beeld’. Hiermee kunnen bedrijven hun camera bij ons registeren. Is er dan een inbraak dan kunnen wij als politie direct inzien welke bedrijven in de buurt mogelijk relevante beelden hebben.

Ron Meertens (Politie)
Is het dan zo dat de politie dan kan meekijken met deze camera’s?
Miranda Knuisting Neven (BIZ)
 Nee dat is niet het geval. Ik wil dan ook benadrukken dat de politie zelf geen toegang heeft tot deze beelden. Wij leggen alleen vast wie, waar een camera bezit. Zodat wij dan direct inzicht hebben in de camera’s in de buurt. Zo kan er sneller tot actie worden over gegaan.
Ron Meertens (Politie)
Dat klinkt goed. Maar hoe kunnen bedrijven zich aanmelden voor Camera in Beeld?
Miranda Knuisting Neven (BIZ)
Ze kunnen zich aanmelden via www.politie.nl/cib. Daarnaast licht ik dit project ook graag persoonlijk toe wanneer wij de bedrijven samen bezoeken tijdens onze rondes Miranda.
Ron Meertens (Politie)

Deel uw vraag

Heeft u ook een vraag voor de wijkagent? Stel deze dan via de BIZ via info@bizhm.nl en wij nemen u vraag op in één van de volgende edities van dit katern.

Zoek op de website