Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Van’t Hof en Ondernemershuis in het zonnetje

Er is weer een mooi staaltje verduurzaming gerealiseerd op Halfweg-Molenwatering. Van ’t Hof wekt vanaf nu haar energie groen op, met een dak vol zonnepanelen!

Vanuit een hoogwerker bekeken wethouder Igor Bal, Nel van ’t Hof en Stefan Romijn (Stichting Stimular) de 400 zonnepanelen op het dak van Van ’t Hof en het Ondernemershuis. Hiermee wordt zelfs meer elektriciteit opgewekt dan de beide panden per jaar verbruiken. Hiermee zijn de panden voorbereid op elektrisch verwarmen en rijden in de toekomst.

Oog voor duurzaam

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk onderwerp voor Van ’t Hof. Bij de komst naar Halfweg-Molenwatering werd direct al een duurzaam pand gebouwd. Het naastgelegen Ondernemershuis, ook eigendom van Van ’t Hof, is een ouder pand een dat wordt momenteel grondig geïsoleerd.

Nel van ’t Hof werkt het liefste samen met lokale leveranciers, zo ook voor de zonnepanelen: “We hebben verschillende offertes vergeleken en we kwamen uiteindelijk uit bij Broeke Elektro, die hier ook op het bedrijventerrein gevestigd is. We zijn blij met het resultaat van deze lokale samenwerking”.

Subsidie maakt meer mogelijk

Van ’t Hof maakte bij veel duurzame investeringen gebruik van subsidies: “Stefan hielp ons bij het uitzoeken van de subsidies en vroeg deze voor ons aan. Voor led-verlichting en isolatie zijn er fiscale regelingen en voor de zonnepanelen hebben wij de SDE+ subsidie ontvangen. Die subsidieregeling opent maart 2020 voor de laatste keer in de huidige vorm. Ik raad alle ondernemers met een grootverbruikaansluiting aan om, nu het nog kan, gebruik te maken van die regeling.”

Zoek op de website