Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Uitnodiging Duurzaamheidskring 5 maart

Hoe voorkomen we natte voeten op Halfweg-Molenwatering door een veranderend klimaat? Hoe kunnen we ons bedrijfspand verder verduurzamen, zonder dat we het net verder belasten? En waar liggen de kansen op het gebied van het delen van energie met mede-ondernemers? Laat u informeren en inspireren tijdens de duurzaamheidskring op 5 maart!

Duurzaamheidskring Nissewaard

Hoe gaan we met bovenstaande vragen om op Halfweg-Molenwatering en waar liggen er kansen? Maar misschien nog belangrijker; waar loopt u tegenaan en hoe ziet u het? Tijdens de interactieve duurzaamheidskring op 5 maart nemen we u graag mee in deze onderwerpen en horen we graag van u. Hieronder vindt u een overzicht van het programma van deze ochtend.

Status update Green Deal

In 2022 sloten verschillende partijen gezamenlijk een Green Deal af, om van Halfweg-Molenwatering een duurzaam bedrijventerrein te maken. Hoe staat het terrein ervoor? En welke stappen moeten we verder zetten om de doelstellingen te bereiken? Wethouder Hottentot praat u graag bij.

Reinis en Milieuservice Nederland gaan voor collectieve afvalinzameling!

Ziet u ook verschillende afvalinzamelaars rijden door uw straat en denkt u, dit kan toch veel duurzamer? Dat vond de BIZ ook! Vanuit de BIZ hebben we de samenwerking tussen Reinis en Milieu Service Nederland gestimuleerd en hierdoor zullen er binnenkort veel minder verschillende afvalinzamelaars op Halfweg-Molenwatering rijden. Benieuwd naar de voordelen voor u? Milieu Service Nederland ligt deze samenwerking verder aan u toe tijdens de duurzaamheidskring. 

Natte voeten op Halfweg-Molenwatering?

Door een veranderend klimaat krijgen we steeds meer te maken met extreme weersomstandigheden. Van hittestress op bedrijventerreinen tot water dat niet of nauwelijks meer wegloopt bij hevige regenval. Wilco van Bodegraven gaat graag met u in gesprek wat voor overlast u ervaart en hoe we het gezamenlijk kunnen oplossen. 

Duurzame energie

Het net is overbelast. Heeft u afgelopen periode ook last van stroomstoringen gehad? Dit zal alleen maar erger worden. Netcongestie is hier nu nog niet aan de orde, maar kan morgen zomaar anders zijn. Maar er zijn oplossingen om dit gezamenlijk op te vangen. Graag gaan we met u in discussie over de kansen van het vormen van een energieplatform en praten we u verder bij over de lopende projecten over zon-op-dak en laadinfrastructuur. 

Uiteraard is er na afloop mogelijkheid tot netwerken onder het genot van een lekker kopje koffie. 

Algemene info

Datum: dinsdag 5 maart 
Start: 08.00 uur
Netwerken: 10.00 uur
Locatie: Carlton Oasis Hotel, Curieweg 1 Spijkenisse

Meld u hier aan en hopelijk tot dan!

Zoek op de website