Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Remco Zwikstra: de man die alles met ijzer kan

Regelmatig gaat de BIZ in gesprek met ondernemers op het bedrijventerrein. Periodiek wordt er een ondernemer op het terrein uitgelicht. Deze keer waren we bij Handelsonderneming Zwikstra op bezoek.

Wanneer je bij Handelsonderneming Zwikstra  binnenstapt kom je in een belevenis terecht. In het pand zit ook het autobedrijf waar Remco, tot ruim 3 jaar geleden, 25 jaar lang ook eigenaar van was. Inmiddels heeft hij dit verkocht en richt hij zich alleen nog maar op constructiewerken. We lopen naar boven en nemen plaats op de door Remco omgebouwde autostoelen, afkomstig uit een Chevrolet Trans Sport uit ’92. Duidelijk nog een autoliefhebber, maar vandaag vertelt hij over zijn constructiebedrijf welke hij al 35 jaar bestiert.

De derde op het terrein

Handelsonderneming Zwikstra is gevestigd op Einsteinweg 16 in Spijkenisse. Remco kent het bedrijventerrein als geen ander. Hij heeft zijn eigen pand daar in 1998 gebouwd en was het derde bedrijf op het terrein. Door de jaren heen heeft hij het bedrijventerrein zien groeien en ontwikkelen. “Ik ben een geboren en getogen Spijkenissenaar”, vertelt Remco. “Ik was dus ook op zoek naar een bedrijventerrein in deze omgeving. De ontwikkeling van Halfweg-Molenwatering stond in de startblokken en vanwege de goede ligging, is mijn oog daarop gevallen”. Remco neemt ons mee hoe zijn pand tot stand is gekomen. Hij heeft het helemaal zelf gebouwd en zodanig dat het eventueel verdeeld kan worden in segmenten, zodat hij ook delen kan verhuren.

Handige duizendpoot

Hij richt zich voornamelijk op constructiewerken in de breedste zin van het woord. Ondernemers kunnen bij hem voor alles terecht wat met ijzer te maken heeft: van het maken van hekwerken en complete constructies tot kleinere klussen, zoals het repareren van sloten en afgebroken scharnieren.

Een echte duizendpoot dus. “Ondernemers weten ook wanneer ze bij mij komen, dat ik niet wegga tot alles is opgelost”, vertelt Remco blij. De band tussen zijn klanten is daarom ook goed. Als het werk groter wordt heeft Remco een grote pool van specialistische hulptroepen voor als het werk het vereist.

Blij met de BIZ

Op de vraag of Remco blij is met de komst van de BIZ, antwoordt hij gelukkig overwegend positief. Hij vindt vooral het gemakkelijke contact met de gemeente en wijkagent het mooie van de BIZ. Natuurlijk liggen er ook kansen tot verbeteringen voor het bedrijventerrein. Zo is het een uitdaging om bij hem in de straat te parkeren. Remco helpt ons op weg met goede ideeën en hopelijk kunnen we helpen dit op te lossen.

Kom in contact met andere ondernemers op het terrein

Ook vertelt Remco dat hij graag naar de bijeenkomsten gaat. Hij probeert ook andere ondernemers uit zijn omgeving te enthousiasmeren om te komen. Hierbij doet hij een oproep aan andere ondernemers op het terrein om ook naar de bijeenkomsten te gaan: “Het is ook leuk om een keer nieuwe gezichten te zien en nieuwe invalshoeken te horen. Vaak zijn het toch dezelfde ondernemers, dus kom ook”. Op 14 september wordt de volgende bijeenkomst op het bedrijventerrein georganiseerd. Remco probeert hier ook aanwezig bij te zijn en hopelijk zien wij u dan ook.

Zoek op de website