Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Op de koffie bij Frans Mikkers van AMJB Solutions

Regelmatig gaat de BIZ in gesprek met ondernemers op het bedrijventerrein. Periodiek wordt er een ondernemer op het terrein uitgelicht. Deze keer was AMJB Solutions aan de beurt.

Een echte oude rot op het terrein. Al ruim 30 jaar weten ondernemers AMJB Solutions te vinden op het bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering. Frans Mikkers– Company Manager bij AMJB Solutions – vertelt de ontwikkeling die het bedrijf afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Het bedrijf heeft nu twee vestigingen. Een bestaand kantoor en een nieuw pand met 400 m2 extra ruimte voor een grote werkplaats. ‘’We gaan onze machines verhuizen naar de nieuwe werkplaats en hier gaan we goederen opslaan in stellingen en gaat het als magazijn dienen.’’ aldus Frans.

Maatwerk

‘’Wij zijn een organisatie gespecialiseerd in het vervaardigen van maatwerkoplossingen vooral in de industriële en de maritieme sector,’’ vertelt Frans.

‘’Dankzij de veelzijdige afdelingen kunnen we hierdoor altijd de juiste oplossing leveren, zoals machinale bewerking, gecertificeerd laswerk, flensverlopen, pompenleidingwerkconstructiewerktankwasmachinesslangen, koppelstukken en koppelingen in alle soorten en maten.’’

‘’Tot 2020 heetten wij Venus en de Waard. In 2021 werd dit één eigenaar en zijn wij doorgegaan als AMJB Solutions,’’ vertelt Frans. Met een negenkoppig team op de werkvloer werkt AMJB voor grote opdrachtgevers zoals Enci, VOPAK en AVR. ‘’Bijvoorbeeld tijdens de Turnaround bij Engie is ons gehele team hier aan het werk. Als we iets openmaken komt er toch vaak iets tevoorschijn wat vervangen moet worden tijdens de stop,’’ zegt Frans. ‘’We draaien goed, hebben onze omzet vorig jaar verdubbeld,’’ vertelt Frans trots. ‘’Personeelstekort is een groot probleem in Nederland maar voor ons is dit mooi want wij kunnen groeien in het werk. Ook hebben wij geen last van het personeelstekort. Wij hebben een zusteronderneming in Beverwijk waar ook ruim 40 man werken. We kunnen hier prima personeel uitlenen indien dit nodig is,’’ zegt Frans.

‘’Maar we maken echt van alles; van scharnierpunten voor de installatie van het Rad van Fortuin in Duinrell. Alles is maatwerk, van grafstenen geheel glas gestraald tot aan Wigwams met bankjes binnenin voor jongeren in opdracht van de gemeente.’’ aldus Frans.

Koop lokaal

Frans geeft aan dat hij ook lokaal zakendoet, wat we als BIZ natuurlijk graag horen vanuit de Koop Lokaal campagne. ‘’Ik denk dat ondernemers ons wel weten te vinden en wij hen ook. Ook voor delicate processen kun je bij ons terecht.”

“Aan de Bohrweg is zwerfafval wel een dingetje. Gelukkig zie ik regelmatig het zwerfafval team vanuit de BIZ met knijpers lopen. Ook de wegen zijn aan gort gereden, er is een grote verzakking tussen het asfalt en de stoep.” Dit beschouwt Frans als een belangrijk aandachtspunt: “hier zou de gemeente echt iets aan moeten doen want we rijden nog eens schade met de heftruck.’’ Een zaak die we als BIZ zullen inbrengen in het KVO-overleg dat de BIZ periodiek met oa gemeente voert.

Wilt u zich ook voorstellen aan andere ondernemers op Halfweg-Molenwatering? Stuur dan een mail naar info@bizhm.nl, en we maken een afspraak met u.

Zoek op de website