Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Nissewaardpenning voor BIZ-voorzitter Gerard de Haan!

Onze scheidend voorzitter ontving op 18 april 2019 de Nissewaardpenning, voor zijn vele verdiensten voor de bewoners en ondernemers van Nissewaard. Gefeliciteerd Gerard!

Op Groot Nissewaard werd een indrukwekkend overzicht geplaatst van de inspanningen die hebben geleid tot het toekennen van de Nissewaardpenning.

Overigens werd Gerard de Haan in 1999 ook al tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd. Hij kan zich dus beroepen op een mooie staat van dienst.

Onderstaand leest u het artikel uit Groot Nissewaard. Waaraan wij nog willen toevoegen zijn rol als voorzitter van de Duurzaamheidskring Nissewaard, waarmee hij ondernemend Nissewaard stimuleert in het duurzaam ondernemen.

Groot Nissewaard – 18 april 2019

Vanmiddag kreeg hij uit handen van wethouder Léon Soeterboek de Nissewaardpenning uitgereikt.

Gerard de Haan heeft afscheid genomen van het bestuur van de Stichting BIZ Halfweg-Molenwatering, waarvan hij lange tijd voorzitter was.

Gerard de Haan was van 1994 tot 2003 voorzitter van de ondernemersfederatie Spijkenisse (OFS). De OFS is in 1987 opgericht om de collectieve belangen te behartigen van het bedrijfsleven in Spijkenisse. De OFS onderhoudt regelmatig contact met het college van burgemeester en wethouders en andere relevante organisaties zoals de BIZ, Kamer van Koophandel Rotterdam, werkgeversorganisaties en het MKB Nederland. Ook is de OFS deelnemer in het MKB platform Spijkenisse. Gerard de Haan is erelid van de OFS.

Vanaf 1998 was Gerard de Haan bestuurslid van de stichting Spijkenisse Promotion, waarvan hij in 2005 voorzitter werd. Hij heeft zich onder andere bezig gehouden met fondsenwerving en programmering van evenementen. Deze culturele en sportieve evenementen, zoals het Spijkenisse Festival en het IJsplein, hebben de gemeente Spijkenisse verder op de kaart gezet.

Gerard de Haan was van 2009 tot 2015 verder kwartiermaker en voorzitter van stichting Parkmanagement Bedrijventerreinen Spijkenisse (SPBS). Als kwartiermaker heeft hij de haalbaarheid van parkmanagement op bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering onderzocht, een advies uitgebracht en de kopgroep begeleid bij de realisatie. Vervolgens was hij een paar jaar voorzitter van de stichting, waar 90 ondernemers/werkgevers bij zijn aangesloten. In die periode is een structureel overleg met handhavende partijen opgestart, wat heeft geresulteerd in een Keurmerk Veilig Ondernemen.

Van 2015 tot 2018 was Gerard de Haan kwartiermaker/voorzitter van stichting Bedrijveninvesteringszonde Halfweg-Molenwatering (BIZ HM). Hij was daarmee aanspreekpunt en belangenbehartiger van 260 participerende bedrijven en 5000 medewerkers. De BIZ heeft inmiddels de veiligheid op het bedrijventerrein verbeterd door middel van het keurmerk Veilig Ondernemen en de realisatie van een camerasysteem op de toegangswegen.

Naast de verschillende ondernemingsbetrokken activiteiten zat Gerard de Haan ook in het comité van aanbeveling van de stichting Hospice De Waterlelie. Deze maatschappelijke betrokkenheid werd ook in 1999 al erkend, toen de heer De Haan in zijn woonplaats Sliedrecht benoemd werd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Zoek op de website