Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Meer doen door samenwerking: terugblik geslaagde participantenbijeenkomst

Op donderdag 14 september bestond de BIZ acht jaar. Dit moest natuurlijk gevierd worden met een inspirerende bijeenkomst. Er was aandacht voor lokaal inkopen door gemeente, de bereikbaarheid van Halfweg-Molenwatering en de komende BIZ-ontwikkelingen op het bedrijventerrein.

Deel uw ideeën

Vicevoorzitter Ronald van der Vlies opende de bijeenkomst. “We hebben afgelopen periode veel bereikt met zijn allen”, begint Ronald. “De entrees zijn verfraaid, we hebben een Green Deal afgesloten, de BIZ app wordt al veel gebruikt en hebben een tweede veiligheidscertificaat in ontvangst genomen”.

Ook staat er veel op de planning: de camera’s worden slimmer gemaakt, er lopen gesprekken met fastfoodketens over het zwerfafval, er zijn extra vuilnisbakken geplaatst op het terrein en wordt de verlichting en groenvoorziening aangepakt. Parkmanager Boyd Bartels nam ons verder mee in de ontwikkelingen van afgelopen periode en aankomende periode.

Wist u dat u wellicht een korting bij uw verzekeraar op uw premie kunt ontvangen doordat Halfweg-Molenwatering een tweede ster heeft ontvangen van het veiligheidscertificaat? Wilt u het certificaat opvragen? Stuur dan een mail naar info@bizhm.nl.

Daarnaast deed Ronald een oproep om uw ideeën te delen. We horen graag wat er bij u speelt en wat u verbeterd wilt hebben op het bedrijventerrein. De BIZ is samen met de gemeente bezig om een masterplan op te stellen om veranderingen op het bedrijventerrein te realiseren. Wilt u uw input geven? Stuur dan een mail naar info@bizhm.nl en onze parkmanager komt graag bij u langs.

Doe zaken met de gemeente

Gemeente Nissewaard heeft afgelopen periode een reeks aan bijeenkomsten georganiseerd om ondernemers een kijkje in hun inkoopproces te geven. Zodat u weet hoe u uw diensten en producten ook in de kijker speelt bij de gemeente. Om de aandacht voor lokaal zakendoen te onderstrepen ondertekende wethouder Martijn Hamerslag, Nel van ’t Hof en Ronald van der Vlies het convenant lokaal en duurzaam inkopen.

Blijft uw bedrijf bereikbaar?

Ramon Put, mobiliteitsmakelaar bij Zuid-Holland Bereikbaar, nam ons mee in de verschillende renovatieprojecten die komende periode op de planning staan. Zuid-Holland is al druk, maar het bouwen van nieuwe woningen komt er nog meer druk te staan op ons wegennetwerk. Daarnaast moet er veel onderhoud worden gepleegd aan verschillende bruggen en tunnels in de regio, wat veel invloed heeft op de bereikbaarheid van dit gebied.

Dit onderwerp bracht veel teweeg bij de ondernemers tijdens de bijeenkomst. Zo is er ook sprake van conflicterende onderhoudsprojecten. In 2024 staat de renovatie van de Spijkenisserbrug op de planning en in diezelfde periode wordt ook de tunnel van de metro gerenoveerd. Een grote uitdaging dus. Gelukkig bood Ramon ons verschillende alternatieven om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

We gaan proosten!

We sloten de bijeenkomst onder het genot van een lekker hapje en drankje af in de pub van het Carlton Oasis Hotel. We blikken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst en kijken uit naar de volgende! 

Zoek op de website