Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Maak kennis met BIZ-voorzitter Gerard de Haan

Achter de schermen werkt het BIZ-bestuur hard aan het bewaken van de projecten van de BIZ, zo ook gedreven voorzitter Gerard de Haan. In onderstaand artikel stelt hij zich graag aan u voor.

Update april 2019: de heer De Haan is inmiddels afgetreden als voorzitter. Onderstaand artikel blijft op deze website staan als archiefbericht.

“Vanaf juni 1989 tot en met december 2009 reed ik dagelijks van Sliedrecht naar Halfweg, waar ik als Directeur (HRM) werkte bij SGS Nederland bv, de Nederlandse tak van de grootste Inspectieorganisatie ter wereld, met het hoofdkantoor in Geneve (Zwitserland).

Toekomstbestendig parkmanagement

Na mijn pensionering ben ik op verzoek van de gemeente Spijkenisse en de Ondernemers-Federatie Spijkenisse (OFS) gestart met het opzetten van een Parkmanagement voor het gebied Halfweg-Molenwatering.

De boeiende beginjaren werden bijna teniet gedaan door de economische crisis, maar uiteindelijk is met de opzet van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) een solide basis gelegd voor een sterk en professioneel Parkmanagement.

Als onafhankelijk voorzitter mag ik leiding geven aan een competent bestuur en samenwerken met een betrouwbare organisatie als Samen meer Waarde, onder leiding van Boyd Bartels.

Vestigingsklimaat optimaliseren

SGS Nederland bv koos in de jaren zestig van de vorige eeuw bewust voor Halfweg. De binnenstad van Rotterdam werd te klein. Het industrieterrein was goed bereikbaar en vanuit de positie daar konden de klanten in de haven snel bereikt en bediend worden.
Inmiddels is het bedrijf sterk gegroeid. Alle aanpassingen en uitbreidingen konden in eigen beheer of door aankopen gerealiseerd worden.
Het bedrijf kent vooral sinds 2002 een sterke groei, zowel in Nederland als wereldwijd, dankzij een nieuw doorgevoerde strategie.

Dankzij het parkmanagement en de BIZ kan er gezamenlijk meer bereikt worden. In eerste instantie was dat alleen van toepassing op die bedrijven die wilden meewerken, thans geldt dit voor alle bedrijven die gevestigd zijn op Halfweg-Molenwatering.

De contacten met de gemeente Nissewaard, het aanzien van het terrein en de bekendheid in het algemeen, zijn de laatste jaren sterk toegenomen. Dat is van belang voor het vestigingsklimaat en de waarde van de panden. Daarnaast zijn er vanuit het parkmanagement en de BIZ nieuwe initiatieven ontstaan, zoals de Duurzaamheidskring.

Naar mijn mening moeten we de onderlinge contacten (website, communicatie) blijven onderhouden en stap voor stap verder werken aan een goed onderhouden terrein met nieuwe initiatieven.”

Zoek op de website