Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Maak kennis met de nieuwe BIZ voorzitter!

Hij was acht jaar geleden betrokken bij de oprichting van de BIZ. In de tussentijd genoot hij van zijn welverdiende pensioen, maar wilde toch niet stilzitten. Maak kennis met onze nieuwe onafhankelijk voorzitter Arie van Gorsel.

Ondernemer in hart en nieren

Arie weet als geen ander wat er bij de ondernemers speelt. Hij heeft jaren aan het hoofd van verschillende ondernemingen gestaan. “Ik was eerst directeur van destijds de Anna Hoeve in Brielle. Helaas kwam het onderwijs steeds verder van de tuin- en landbouw te staan. De algemene vakken als Nederlands werden belangrijker dan het echte vak zelf. Toen ben ik vertrokken richting Wageningen. Hier zat ik in de directie van een groot praktijkcentrum in de land- en tuinbouw”, vertelt Arie. “Toen daar allerlei fusies plaatsvonden, ben ik benaderd om directeur van de Welplaat te worden. Dat heet nu Voorne-Putten Werkt.” Arie vertelt verder: “Ik heb deze functie 23 jaar uitgevoerd en heb een hele leuke tijd daar gehad. In eerste instantie dacht ik: “wat moet ik met zo’n bedrijf”, maar ik kon daar echt ondernemer zijn en had vrijheid in handelen. Ook had ik heel leuk contact met de ondernemers hier op het terrein”.

Oprichting BIZ Halfweg-Molenwatering

“Acht jaar geleden ben ik bij de oprichting van de BIZ betrokken geweest”, vertelt Arie. “We hadden toen een bestuursgroep met Gerard de Haan en Boyd Bartels. Ik heb toen nog allerlei ondernemers gebeld om ze motiveren om ‘voor’ te stemmen. Dit is gelukt”, lacht Arie. “Toen ben ik met pensioen gegaan.” Arie vertelt verder dat dit niet zijn eerste rol als voorzitter is. “Ik ben vroeger voorzitter geweest van de Raad van Toezicht bij Rabobank Voorne-Putten Rozenburg. Met onderbrekingen ben ik ook 20 jaar raadslid geweest bij de gemeente. Bij gemeente Brielle ben ik fractievoorzitter van de VVD geweest en was ik betrokken bij het voortraject van de fusie.”

“En toen werd ik een paar maanden geleden aangesproken door bestuurslid Daan van der Ent”, vertelt Arie. “We wonen vlakbij elkaar en hij vroeg of ik er wat voor zou voelen om onafhankelijk voorzitter te worden. Nou, dat vond ik wel wat. Ik ken het terrein van voor tot achter en het lijkt me weer leuk om in contact te komen met de ondernemers hier”.

Ontwikkelingen BIZ

Al met al brengt Arie een hoop kennis en ervaring met zich mee en zet zich graag in om het bedrijventerrein verder te ontwikkelen. Als onafhankelijk voorzitter heeft Arie bijvoorbeeld geen eigen belang bij het bedrijventerrein. Hij heeft geen bedrijf gevestigd op het bedrijventerrein, dus hij zet zich volledig in voor de belangen voor de ondernemers op het terrein. “Mijn hoofddoelstelling is om het bedrijventerrein kwalitatief goed en veilig te maken. Met een goede uitstraling en waarbij ondernemers voor elkaar heel wat kunnen betekenen”, vertelt Arie. “Acht jaar geleden waren we nog pioniers. Ik merk dat de BIZ is gegroeid tot een heel volwassen organisatie. Het collectief aanpakken heeft geresulteerd in kwaliteit. Ik wil vooral de stichting zichtbaar houden en de ondernemers met elkaar verbinden. Ik hecht daarom ook veel waarde aan bijeenkomsten”.

Arie komt graag in gesprek met de ondernemers. Heeft u ideeën of wilt u hem graag spreken? Stuur dan een mail naar info@bizhm.nl.

Zoek op de website