Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Maak kennis met BIZ-bestuurslid Ronald van der Vlies

Actief bestuurslid, bevlogen ondernemer en zelfverklaard autoliefhebber Ronald van der Vlies van Auto Dekker stelt zich hierbij graag aan u voor.

Ronald van der Vlies is 61 jaar en woont in Heenvliet met zijn vrouw, zoon en dochter. Hij werkt al ruim 35 jaar bij Auto Dekker, en heeft het bedrijf overgenomen in de periode van 1994 tot en met 2002. Het autobedrijf zit al 35 jaar in Spijkenisse, nu op de derde locatie. Ook heeft Ronald nog een vestiging in Oud-Beijerland. “Ik ben een echte auto(mobiliteit)liefhebber, en heb dus van mijn plezier een beroep gemaakt. De combinatie om met mensen en auto’s te werken, vind ik heel leuk, en dat dan op een gepassioneerde wijze.”

Samen sterk

Waarom hij als bestuurslid voor de Stichting BIZ Halfweg-Molenwatering actief is? “Ten eerste om mijn bijdrage te leveren aan dit fantastische initiatief, want als je uitdraagt dat je ‘Samen Sterk’ heel goed vindt, dan moet je zelf ook niet te beroerd zijn om er ook je energie en tijd in te steken. Bovendien is dat voor mij een kleine moeite en zelfs een groot plezier om met zulke super collega-ondernemers in dit bestuur te mogen zitten!”

Van der Vlies is sinds 2003 werkzaam op het bedrijventerrein, “de eerste dag weet ik nog precies: mijn kinderen hebben de openingshandeling verricht op 03-03-2003, een niet geheel willekeurig gekozen datum.”


Van der Vlies: “één van de mooiste klassieke auto’s die ook reparatie/onderhoud behoeft”

In de veertien jaar dat hij hier gevestigd is heeft Van de Vlies al diverse veranderingen meegemaakt. “Er komen- en gaan bedrijven, dat is redelijk normaal. Alleen de laatste jaren hebben we te maken met een hogere leegstand dan normaal door de crisis waar we allemaal (minder of meer) mee te maken hebben gehad. Als we er niet met z’n allen iets aan doen, veroudert ons terrein ook, en wordt het groen eerder een ergernis dan een verfraaiing. Ook nemen collega ondernemers het wel eens niet zo nauw met rekening houden met de buren en buurt door rommel en opslag rond hun ruimten en slordig parkeren van auto’s. Daar kunnen omliggende bedrijven nu eenmaal last van hebben. ‘Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’.”

Ronald van de Vlies ziet de BIZ als een middel om samen meer waarde te creëren op het terrein: “doordat we nu een groot budget hebben om echt zaken voor ons allen goed te kunnen regelen. Ik geloof echt in ‘Samen Sterk’!”

Activiteiten van de BIZ

“Dankzij de BIZ kijken we naar een schoon, heel en veilig terrein met camerabewaking, waar het goed vestigen is met je bedrijf, en onze eigendommen een goede marktwaarde blijven behouden. Met de camera-bewaking, groenvoorziening met een meerwaarde en weinig tot geen leegstand meer wil iedereen wil zich hier vestigen!”

Van der Vlies zet graag zijn bijdrage als vice-voorzitter van de BIZ voort, “om de belangen van ons allemaal zo goed mogelijk behartigen bij Gemeente en Overheid. Dat is leuk en brengt ons ook ergens!”

Daarnaast zoekt vice-voorzitter ook graag vanuit zijn eigen bedrijf samenwerking op en bedrijft hij graag lokaal zaken. “Ik probeer met alles te kijken of ik lokaal iets kan kopen. Dat staat bij mij bovenaan en ben ik een groot voorvechter van. Dat heb ik ook reeds meerdere malen verkondigd, ook tijdens OFS bijeenkomsten en dergelijke. Het lukt helaas niet altijd, maar de intentie is er, zelfs als lokaal ietsje duurder blijkt te zijn, geef ik toch hieraan mijn voorkeur. Dat begrijpen gelukkig een heleboel ondernemers wel, maar nog niet allemaal, . We moeten SAMEN onze lokale Economie STERKER maken.”

Welkom voor koffie

Waarvoor kunnen ondernemers uit de buurt eigenlijk bij aankloppen bij Auto Dekker? “Voor alle vormen van automobiliteit voor personenauto’s en bestelwagens. We leasen, verkopen, kopen, repareren, en onderhouden allerlei merken auto’s, en daar zijn we al 40 jaar echt goed in! Immers: een lage prijs ben je zo vergeten, lage kwaliteit blijft je tijden lang achtervolgen, en dat willen we niet!

Voor een goede bak koffie ben je natuurlijk ook altijd welkom, want met iedere ondernemer heb je altijd wel raakvlakken: we lopen immers vaak tegen dezelfde zaken aan op gebied van wetgeving, overheid en andere zaken. Het is goed en leuk om daarover ideeën uit te wisselen en over te sparren met elkaar. Ook hier geldt: twee weten meer dan een!”

Zoek op de website