Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

KVO-team: buitenruimte onder de loep tijdens zonnige schouw

Eind mei trok het KVO-team er op uit. Onder aanvoering van de BIZ inspecteerden politie, beveiliging en gemeente de straten en perken van Halfweg-Molenwatering. Hoe scoorde ons bedrijventerrein deze keer?

Met de schouw-app in de hand trok het KVO-team in twee delegaties over Halfweg-Molenwatering. Samen toetsten ze de straten en openbare ruimte op de aspecten ‘schoon’, ‘heel’ en ‘veilig’.

Goede score!

Met een gemiddeld cijfer van 4 op een schaal van 5 scoorde het bedrijventerrein een mooie beoordeling. Over het algemeen zit het dus goed met het kwaliteitsniveau van de buitenruimte.

Uiteraard waren er zoals altijd wel diverse aandachtspunten. Van scheve lantaarnpalen tot beschadigde trottoirs.

Voor zover deze euvels nog niet vanuit de tweewekelijkse BIZ-beheerronde waren gemeld, werden deze alsnog opgetekend en gemeld bij de afdeling Buitenruimte van de gemeente.

Als straten kwamen de Fermiweg, Doppler/Daltonweg en Pascalweg als beste uit de bus; ze scoren alledrie goed op alle criteria gericht op schoon (beheer), heel (onderhoud) én veilig (beleving).

De Hofweg (verkeersveiligheid, zwerfvuil), Laanweg (onderhoud wegdek) en Boyleweg (zwerfvuil) eindigden onderaan de lijst. We blijven aandacht schenken aan deze straten.

Daarbij roepen wij u ook op om vooral uw meldingen te blijven doen via de website van de gemeente Nissewaard.

Zwerfafval-team op de bank

Voor diverse straten werd zwerfvuil – voornamelijk fastfood-afval – laag beoordeeld. Het feit dat het BIZ-zwerfafval-team (Marco en Thomas) sinds maart niet maar actief waren heeft zienderogen bijgedragen aan dit beeld.

Gelukkig starten de heren vanaf 8 juni 2020 met hun wekelijkse ronde. Die blijft, zoals nu blijkt, hard nodig! Naast deze vorm van symptoombestrijding (zwerfafval-prikken), blijft de BIZ actief in het aanpakken van de bron, in gesprek met belanghebbende partijen. Om zo te werken aan het verder terugbrengen van rondzwervend vuil.

Zoek op de website