Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Gereedschap nodig? Haal het bij Würth!

Periodiek interviewt de BIZ ondernemers op Halfweg-Molenwatering. Om het lokaal inkopen te stimuleren, maar ook om u te laten zien wat er allemaal op het bedrijventerrein gebeurt. Vandaag zijn we op de koffie bij Würth, een internationale onderneming die sinds kort ook een vestiging op Halfweg-Molenwatering heeft. Heeft u de winkel al gezien?

Ga voor Duitse kwaliteit

Vandaag maken we kennis met Arend Visser en Monique van Velzen. Monique is de shopvertegenwoordiger in Spijkenisse en Arend heeft inmiddels meerdere openingen van vestigingen begeleid. “Würth heeft als doelstelling om tenminste zes nieuwe locaties per jaar in Nederland te openen”, aldus Arend. “Inmiddels zitten er 46 winkels in Nederland. We willen voor ondernemers goed bereikbaar zijn en dichtbij ze zitten wanneer ze iets nodig hebben. Ondernemers kunnen bij ons terecht voor bevestigings- en montagemateriaal, persoonlijke beschermingsmiddelen, werkkleding, veiligheidsschoenen en allerlei soorten gereedschap”, vertelt Arend.

De eerste buitenlandse winkel in Nederland

Arend neemt ons mee in het verhaal van Würth: “Vlak na de Tweede Wereldoorlog opende meneer Würth in Duitsland de eerste shop. Inmiddels zijn er in 86 landen shops geopend en zijn er al 46 shops in Nederland. Würth Nederland was het eerste land buiten Duitsland waar Würth zich ging vestigen”. Arend vertelt verder: “Het is nu de doelstelling van het bedrijf om zes nieuwe locaties per jaar in Nederland te openen. Doordat we zo veel shops openen, zijn we een heel geolied team”. Arend’s rol begint ongeveer een maand voor de opening van een nieuwe shop. “Wanneer de shop gereed is, dan kom ik erbij kijken”, vertelt Arend. “Ik let dan op de details. Wanneer we bijvoorbeeld een klok of brievenbus missen, daar kom je pas achter als je echt in de shop aanwezig bent.” Monique vult aan: “Ik ben de shopvertegenwoordiger. Ik sta vier dagen in de week in de winkel. Arend, of een andere collega, neemt het de andere dag van mij over”. “We willen de klant totaal ontzorgen, zodat ondernemers zich kunnen richten op hun onderneming”, vertelt Arend. “We hebben in de winkel zo’n 5.000 producten op voorraad, maar wanneer iemand iets specifieks zoekt, kunnen we het online bestellen. Daar bestaat het assortiment uit maar liefst 125.000 producten. En vandaag besteld, is (meestal) morgen op kantoor”, aldus Arend.

BIZ Halfweg-Molenwatering

Op de vraag hoe het hier op het bedrijventerrein bevalt, antwoordt Arend vol trots: “Ik denk dat we hier de beste locatie van alle Würth shops in Nederland hebben. We zijn vanaf de Groene Kruisweg goed zichtbaar.” Ze zitten er nog maar kort, maar al veel ondernemers weten de winkel te vinden. “We hebben veel aanloop van het ondernemers hier”, vertelt Arend. Op de vraag wat Arend van de BIZ vindt, antwoordt hij positief: “Ik vind het heel goed dat er een BIZ actief is op het bedrijventerrein. Het doel van de BIZ is goed, maar ook dat er toezicht wordt gehouden en dat er een verbindende factor tussen de ondernemers is, is erg fijn.”

Op de vraag of Arend en Monique nog een leuke anekdote hebben, over het leukste wat ze in hun tijd bij Würth hebben meegemaakt, moeten ze hard lachen. “We maken zoveel leuks hier mee. Hier moet ik echt even over nadenken. Die houden jullie nog tegoed”.

Wilt u ook uw verhaal delen met uw mede-ondernemers op Halfweg-Molenwatering? Stuur dan een mail naar info@bizhm.nl en wij nemen contact met u op.

Zoek op de website