Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Gaat u ook voor een groen bedrijventerrein?

Wilt u ook gelukkigere en gezondere werknemers? Een waardestijging van uw pand? En daarnaast ook de biodiversiteit stimuleren? Vergroen dan uw bedrijfspand! Stefan Romijn van Stichting Stimular helpt ondernemers kosteloos met vergroenen.

Stefan Romijn is namens Stichting Stimular al sinds jaar en dag deelnemer aan de Duurzaamheidskring Nissewaard die periodiek wordt georganiseerd door de BIZ en gemeente Nissewaard. Stefan is expert in het verduurzamen en vergroenen van bedrijfspanden.

Vergroenen biedt vele voordelen

“Veel bedrijven denken dat het duur is om hun pand te vergroenen of denken er niet aan”, aldus Stefan. “Terwijl het voor ondernemers veel voordelen biedt”. De totale kosten van het onderhoud van groen in minder dan 1% van de totale bedrijfskosten. Maar belangrijker: een groene omgeving levert veel op. “Minder stress en ziekte bij werknemers, een prettige en creatieve werkomgeving, en een waardestijging van het pand met gemiddeld 7%.

Daarnaast draagt beplanting bij aan een beter (werk)klimaat. Groene bedrijven zijn van nature koeler”, zegt Stefan. “Dat betekent ook dat airco’s minder hard hoeven te draaien, minder energie verspild wordt, de CO²-uitstoot omlaag gaat en de biodiversiteit toeneemt.”

Wilt u het hele interview lezen? Klik dan hier. Wilt u gelijk een adviesgesprek aanvragen met Stefan? Stuur dan een mail naar s.romijn@stimular.nl.

Zoek op de website