Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Eerste bijeenkomst Duurzaamheidskring Nissewaard op 22 juni

Op 22 juni vindt de eerste Duurzaamheidskring Nissewaard plaats. Binnen deze kring wordt duurzaam ondernemen in de praktijk gebracht door ondernemers uit Nissewaard (Spijkenisse, Bernisse). De insteek is actie! Naast het delen van kennis en het opdoen van inspiratie wordt er in de duurzaamheidskring bovenal gezocht naar kansen voor samenwerking.

Samenwerking kan betekenen dat lokale bedrijven elkaar op een duurzame manier aanvullen met hun diensten, of bijvoorbeeld dat er collectief wordt geïnvesteerd in energiebesparing- of opwekking; samen is er vaak meer mogelijk.

Bekijk de agenda van 22 juni 2016 >>

Duurzaamheid in de praktijk

De kansen liggen voor het oprapen en de aanjagers van de duurzaamheidskring (gemeente Nissewaard en BIZ Halfweg-Molenwatering) kunnen dan ook niet wachten tot de 1e bijeenkomst. Enkele voorbeelden van relevante onderwerpen zijn:

  • Als collectief doelgericht energie besparen (duurzame energie)
  • Lokaal zaken doen, voor de lange termijn (duurzame samenwerking)
  • Optimaliseren mobiliteit en logistiek (duurzame keten)
  • Bouw met duurzame materialen (duurzame bouw)
  • Gedeeld gebruik van bedrijfsmiddelen (duurzame bedrijfsvoering)

De duurzaamheidskring beoogt om projecten op deze – en andere – gebieden op de rit te brengen; om zo duurzaamheid in praktijk te brengen.

Vrije deelname

De kansen zijn eindeloos! Wilt u ook meepraten, en vooral: meedoen, in Duurzaamheidskring Nissewaard? Meld u dan direct aan, of vraag meer informatie aan via info@bizhm.nl. De kring staat open voor alle bedrijven in de gemeente, deelname is bovendien gratis. De bijeenkomst vindt plaats van 08:00 tot en met 10:00 uur, in het Carlton Oasis hotel.

Achtergrond

De Duurzaamheidskring Nissewaard is een voortzetting van de Duurzaamheidskring Spijkenisse die tot en met 2015 vier keer per jaar werd georganiseerd door SPBS (Stichting Parkmanagement Bedrijventerreinen Spijkenisse) en gemeente Spijkenisse.

Mede door de realisatie van de BIZ Halfweg-Molenwatering en de wijzigingen t.a.v. van de gemeente (samensmelting) wordt de duurzaamheidskring nu opgeschaald van Spijkenisse naar Nissewaard. Met als doel om nog meer mooie projecten te realiseren op het gebied van duurzaamheid. Ook geeft de gemeente met de duurzaamheidskring graag invulling aan haar duurzaamheidsdoelstellingen.

Voor een impressie van deze eerdere kring kunt u de brochure van de Duurzaamheidskring Spijkenisse inzien.

Zoek op de website