Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

De BIZ zet Sunleaves in het zonnetje!

Ze zijn nog maar net gevestigd op Halfweg-Molenwatering, maar helpen ondernemers graag verder op weg op het gebied van duurzaamheid. Vanwege de groei zijn ze vanuit Rotterdam verhuisd naar Spijkenisse en heet de BIZ het bedrijf van harte welkom op het bedrijventerrein: welkom Sunleaves!

Wel of geen zonnepanelen plaatsen?

Vandaag hebben we een afspraak met Guyneau, de mede-eigenaar van Sunleaves. Zijn vorige afspraak loopt iets uit, er worden nog een paar foto’s van Guyneau geschoten in de loods. Daarna heet hij ons van harte welkom en biedt hij een lekker taartje aan: “Er heerst wat onzekerheid bij de mensen over het plaatsen van zonnepanelen”, vertelt Guyneau aan de hand van zijn vorige afspraak. Een journalist was op bezoek om hem ook te interviewen. “Vanuit de media wordt er veel gecommuniceerd dat zonnepanelen niet meer zo rendabel zijn of zelfs geld kosten”, legt Guyneau uit. “Maar dit klopt niet. Dit wilde ik even rechtzetten tijdens het vorige interview, dat in de krant te lezen is. Ook al zou de salderingsregeling aflopen, hebben zonnepanelen een terugverdientijd van zeven jaar. Ondanks alle berichtgeving is het nog steeds zeer interessant om zonnepanelen te plaatsen”.

In het zonnetje

Sunleaves zat oorspronkelijk gevestigd in Sittard. Dit liep zo goed, dat er aan Guyneau en Okko is gevraagd een vestiging te starten in Rotterdam. “We hebben allebei een ondernemersachtergrond. Zo heb ik samen met een partner het bedrijf Ibiza Ice gehad. Hier ben ik tijdens de coronatijd mee gestopt. Toen ben ik in contact gekomen met de eigenaar van Sunleaves Sittard en hebben we dit in Rotterdam opgestart. Dit kwam zo snel van de grond dat we in één maand tijd 40 installaties hadden verkocht, maar we konden ze niet installeren”, lacht Guyneau. “Toen zijn we met onderaannemers gaan werken en voorzagen we in de piek 12 woningen per dag van zonnepanelen”. Sunleaves richt zich voornamelijk op particulieren, maar wil de ondernemers op het bedrijventerrein ook graag verder helpen. “Ondernemers kunnen bij ons terecht voor het plaatsen van zonnepanelen, airco’s, laadpalen en accu’s”, aldus Guyneau.

Saté en Rosé

Het bevalt erg goed op het bedrijventerrein in Spijkenisse. “De bereikbaarheid is goed en we hebben goed contact met de directe buren. Het was een uitdaging om een goede locatie te vinden die de juiste verhouding kantoorruimte had ten opzichte van de loods”, vertelt Guyneau. Omdat het bedrijf nog maar net gevestigd is op het bedrijventerrein, zijn ze nog niet echt bekend met de BIZ. “Wel zijn we op 1 november naar de duurzaamheidskring geweest. Dit vonden we een erg goede bijeenkomst. Het is leuk om te zien dat de ondernemers zo betrokken zijn”. Als laatste sluit Guyneau af dat zij ook graag in contact komen met andere ondernemers op het terrein. “Op vrijdag 8 december organiseren wij bij ons bedrijf een saté en rosé feestje, waarbij ondernemers vanaf 16:00 uur van harte welkom zijn om aan te schuiven”.

Zoek op de website