Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Carlton Oasis: dé ontmoetingsplek voor ondernemers

Periodiek licht de BIZ een ondernemer op Halfweg-Molenwatering uit. Om het lokaal inkopen te stimuleren en te laten zien wat er allemaal gebeurt op het terrein. Vandaag zijn we bij één van de meest bijzondere ondernemingen op het bedrijventerrein: Carlton Oasis Hotel. Een hotel op een bedrijventerrein is wellicht niet het meest voor de hand liggende, maar inmiddels niet meer weg te denken uit ons gebied. Het hotel heeft afgelopen periode een prachtige metamorfose doorgemaakt. En ze zijn nog niet klaar. Tijd om het verhaal te delen van dit bijzondere hotel.

Een plek voor iedereen

Van de buitenkant is het Carlton Oasis hotel nu nog hetzelfde, maar van binnen is het niet meer te herkennen. Wanneer u nu het hotel binnen wandelt, komt u terecht in een sfeervol, luxe foyer. General Manager Nathalie Rosbergen neemt ons mee in het verhaal: “We zijn een plek waarbij aan alle type gasten is gedacht. De een zit ’s ochtends aan de bar aan een biertje, omdat hij net een nachtdienst erop heeft zitten, terwijl een ander een tafel verderop zit te genieten van een vers gebakken croissant met verse jus. Alles kan en mag hier. Het is hier heel gemoedelijk”. Ook kunt u na een lange werkdag neerploffen op de bank en bijkomen bij de haard. Of juist even wat mail wegwerken in het restaurant. Aan iedereen is gedacht.

Het nieuwe ROAM restaurant

Nathalie heeft een uitdagende start gehad. “Drie jaar geleden werd ik General Manager van dit hotel. Voorheen was ik werkzaam in Carlton Beach, maar ik heb altijd de wens gehad om een eigen hotel te hebben. En tijdens de coronapandemie kreeg ik de kans om hier aan de slag te gaan. Dit was wel een lastige tijd om te starten”, vertelt Nathalie. Terwijl we verder gaan met het interview, wordt de heerlijke lunch geserveerd. “Het is leuk om te zien dat ondernemers van het bedrijventerrein hier regelmatig naar het restaurant komen. Ondernemers kunnen ook in een aparte ruimte zitten, wanneer er bijvoorbeeld een vertrouwelijk gesprek gevoerd moet worden”, aldus Nathalie. Nathalie laat met trots de vernieuwde menukaart zien. “Het is vrij uniek, zo’n goed restaurant in een hotel. Bijna alle gerechten zijn afkomstig van Nederlandse bodem”, vertelt Nathalie. “Het meeste vlees komt ook uit Nederland. Tenzij het uit een ander land kwalitatief beter is. Dit is bijvoorbeeld bij onze Tomahawk het geval. Die komt uit België.”

Samenwerking met de BIZ

De BIZ organiseert regelmatig bijeenkomsten in het Carlton Oasis, dus dat is al een prettige samenwerking. “We hebben ook goed contact met de ondernemers op het bedrijventerrein”, aldus Nathalie. “Ik vind de BIZ-app ook erg prettig, het is fijn om op de hoogte gehouden te worden. Ook bezoek ik regelmatig de bijeenkomsten.”

Toekomstplannen

Naast het renoveren van de, vergaderzalen, de Desert Inn Pub en het restaurant ROAM, zijn de aankomende jaren de 139 hotelkamers aan de beurt. En er liggen plannen om de gevel van het hotel te vergroenen. Ter afsluiting van het interview, laat Nathalie de vernieuwde pub zien. Wanneer u door de grote houten deur wandelt, gaat u terug in de tijd. De ruimte, ingericht naar de “The most playful bar in town”, is geschikt voor entertainment. Bent u benieuwd wat hier komende periode te doen is? Bekijk dan hier de website.

Bent u ook benieuwd geworden naar het vernieuwde hotel? Op dinsdagochtend 5 maart organiseert de BIZ van 08.00-10.00 uur de duurzaamheidskring. Zet de datum alvast in u agenda en houd de app in de gaten voor het programma.

Zoek op de website