Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

BIZ Halfweg-Molenwatering: klaar voor de toekomst

Na 2,5 jaar is de BIZ nog steeds volop in beweging en ziet de toekomst positief tegemoet. Tijdens de BIZ-bijeenkomst op 31 mei werden de participanten bijgepraat over alle activiteiten die de BIZ in petto heeft.

Na de inloop met broodjes – die door Voorne-Putten Werkt werd aangeboden – was het aan de voorzitter van de BIZ, Gerard de Haan, om de bijeenkomst te openen. Daarin blikte hij kort terug op het afgelopen jaar.

Productief jaar

Zo werden er het afgelopen jaar o.a. de volgende zaken gerealiseerd: operationeel camerabeveiligingsysteem op het bedrijventerrein, informatiebijeenkomst N218, onderzoek collectief energie opwekken, bijeenkomsten van de Duurzaamheidskring Nissewaard, meedenken in het nieuwe sociaal-economische platform Huis van Morgen (workshops cybercrime en AVG), behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen, diverse schouw-en van de buitenruimte, tweewekelijkse beheerrondes, organisatie leegstandstafel met ondernemers en makelaars, participatie in het Bidbook Blankenburg, brief aan fracties voorafgaande aan gemeenteraadsverkiezingen, het faciliteren van veiligheidsscans door het CCV.

Wethouders met ambitie

Nadat de ondernemers in vogelvlucht langs het laatste jaar BIZ waren meegenomen door de voorzitter was de vloer voor de aanwezige wethouders. Deze debuterende wethouders – Soeterboek en Bal – lichtte toe hoe zij het ondernemerschap in Nissewaard én Halfweg-Molenwatering kracht gaan bijzetten tijdens hun termijn. Belangrijke pijlers voor wethouder Soeterbroek zijn onderwijs en de aansluiting op de arbeidsmarkt. Daarbij wil hij ook zeker “over de grenzen van Nissewaard kijken.” Wethouder Bal heeft als missie om “werklozen weer aan het werk te krijgen in Nissewaard”, een mooie streven.

Als BIZ waren wij blij met de aanwezigheid van de wethouders, zodat wij in de komende periode weten wie we waar voor kunnen aanspreken – en de lijnen kort kunnen blijven.

Voorne-Putten Werkt in transitie

Voorne-Putten Werkt – gastheer van de bijeenkomst kreeg daarna het woord. Voorne-Putten Werkt is hét werkleerbedrijf op het eiland Voorne-Putten en het havengebied. Vier gemeenten – Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne bundelen hiermee hun kennis, ervaring en netwerk in een gemeenschappelijke regeling. De organisatie heeft een bedrijfsmatig karakter en bouwt in fasen aan een nieuw leerwerkbedrijf die tot doel heeft onze arbeidsregio te versterken. Tijdens de bijeenkomst werd de huidige transitie die Voorne-Putten Werkt doormaakt toegelicht.

Camera’s in beeld

Na de interessante presentatie van Voorne-Putten werkt kregen de aanwezige ondernemers een kijkje achter de schermen van de camerabeveiliging, met live beelden van Halfweg-Molenwatering. “Eén ding is zeker, met deze camera’s denken criminelen wel twee keer na voordat zij ons bedrijventerrein aandoen. Mooi dat we dit als collectief van bedrijven hebben kunnen realiseren”, aldus tevreden parkmanager Boyd Bartels. De BIZ kan als enige de beelden uitkijken. Het opvragen van de beelden dient altijd via de politie te gaan, na het doen van een aangifte.

Werk aan de winkel

Met de camera’s heeft de BIZ een belangrijke mijlpaal behaald. Dit was namelijk een zaak die veel ondernemers wenselijk vonden voorafgaand aan hun participatie in de BIZ – in 2015. Met dit succes in de achterzak zal het bestuur echter niet op haar lauweren rusten; er is werk aan de winkel.

Voorzitter Gerard de Haan lichtte een nieuw project toe het project ‘entree-verfraaiing’ toe. Er is uitvraag gedaan bij de participanten voor goede ideeën. Deze zijn meegenomen door de werkgroep, die nu een uitvraag in de markt zal gaan doen. Zodat ons bedrijventerrein voorzien wordt van opgefriste entrees met een verzorgde uitstraling; waardoor alle bezoekers zich welkom voelen op het terrein en bij het bedrijf dat ze zullen bezoeken.

Een aanwezige ondernemer opperde het idee om bij het verfrissen van de entrees ook aandacht te besteden aan de bijenpopulatie, met het aanleggen van een speciale bloemenstrook. Waarop een andere ondernemer aangaf nog wel wat zaad voor deze bloemen op voorraad had en dit ook graag beschikbaar stelde voor de BIZ en haar ondernemers.

En zo eindigde de bijeenkomst met goede input van ondernemers, die bereid waren mee te denken en samen te werken. En zo zien we het graag binnen de BIZ!

Uw ideeën blijven dan ook altijd welkom. Deel ze dan ook vooral met ons, bijvoorbeeld via info@bizhm.nl en t. 0181-769054. Uiteraard kunt u ook altijd bij ons binnenlopen aan de Fermiweg 20.

Zoek op de website