Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Themabijeenkomst 19 december: Georganiseerde criminaliteit en ondermijning & Omgevingsvisie Nissewaard

Recent is er een drugslab ontmanteld op het bedrijventerrein en we kregen te horen dat vrachtwagenchauffeurs regelmatig met criminaliteit te maken hebben. Steeds vaker wordt zichtbaar hoe ondermijning onze bonafide ondernemingen de pas afsnijden. Daarnaast wordt naar aanleiding van de Omgevingswet, een omgevingsvisie opgesteld die gaat over de toekomst van de gemeente. Het is dus tijd om u bij te praten.

Herkent u signalen van ondermijning?

Tijdens de bijeenkomst nemen sprekers vanuit de Politie en het Platform Veilig Ondernemen u mee in het onderwerp ondermijning. Achter welke gesloten deuren vinden er criminele activiteiten plaats? Het is niet altijd zichtbaar, maar ook op Halfweg-Molenwatering is er sprake van ondermijning. Herkent u de signalen? En hoe kunt u ermee omgaan? Zij informeren u graag. Uiteraard krijgt u uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen tijdens de bijeenkomst.

Omgevingsvisie Nissewaard

Daarnaast vertelt Wethouder Mijnans u over de Omgevingsvisie Nissewaard. Vanaf 1 januari 2024 gaat de nieuwe Omgevingswet in. De Omgevingswet vervangt alle wetten en regels voor wonen, ruimte, infrastructuur, milieu en water. Dit heeft ook invloed op ondernemers. De nieuwe wet maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om vergunningen aan te vragen. De Omgevingswet vraagt van alle gemeenten om een omgevingsvisie op te stellen over de toekomst van de gemeente. Wethouder Mijnans vertelt u hierover meer.

Netwerken

Na de bijeenkomst krijgt u de mogelijkheid om met elkaar te netwerken onder het genot van een lekker hapje en drankje. Zien wij u ook dinsdag 19 december in het Carlton Oasis Hotel? Meld u hier aan.

Algemene info

Datum: dinsdag 19 december 2023
Inloop: 15.30 uur
Start: 16.00 uur
Netwerken: 18.00 uur
Locatie: Carlton Oasis Hotel, Curieweg 1 Spijkenisse

Zoek op de website