Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Update wegwerkzaamheden Groene Kruisweg

Hierbij delen wij 1-op-1 een verkeersupdate van de provincie. Vanuit de BIZ houden wij u graag op de hoogte van deze verkeerssituatie, zodat ongemakken voor zover mogelijk kunnen worden voorkomen.

Voor vragen kunt u terecht bij het Klant Contact Centrum van de provincie Zuid-Holland, te bereiken per zuidholland@pzh.nl of telefonisch op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur: 070 – 441 6622.

===

Groene Kruisweg (N218/N493): Update groot onderhoud

In april 2017 is het groot onderhoud aan de Groene Kruisweg (N218/N493) vanaf Geervliet tot en met het Baljuwplein in Spijkenisse begonnen. Op zaterdag 8 juli zijn de eerste werkzaamheden aan het Baljuwplein gestart en een week later is de provincie begonnen aan de Groene Kruisweg. Tot op heden lopen alle werkzaamheden volgens planning en conform de fasering.

Grote uitdaging

Het groot onderhoud aan dit traject is een grote uitdaging. Het Baljuwplein is een druk kruispunt waar dagelijks veel verkeer gebruik van maakt. Het Baljuwplein en de Groene Kruisweg vormen samen een belangrijke doorgang voor bewoners en bedrijven uit een wijde omgeving. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Nissewaard hebben er daarom voor gekozen om het groot onderhoud in de zomerperiode uit te voeren. Wegens de vakantieperiode is het dan rustiger dan in de rest van het jaar. Helaas blijft er sprake van hinder, door wegversmallingen en omleidingen.

Inzet verkeersregelaars

Er is gekozen voor de inzet van verkeersregelaars. Uit onderzoek naar de verkeersstromen als gevolg van de werkzaamheden aan het Baljuwplein, bleek dat op verschillende kruisingen de verkeerslichten het verkeer niet voldoende kunnen begeleiden. De verkeersregelaars staan in contact met de verkeerscentrale, die op afstand het grotere geheel zien. Bij de start van de werkzaamheden handelden de verkeersregelaars niet naar wens. De provincie heeft deze problemen besproken met de verkeerscoördinator. Dit is verder opgepakt door de verkeersregelaars.

Afsluiting Edisonweg

Op de Edisonweg veroorzaakt de aanwezige duiker voor een bobbel in de weg. Op verzoek van de gemeente herstelt de provincie de weg. Door deze werkzaamheden aan de duiker wordt een deel van de Edisonweg vanaf de Groene Kruisweg tot aan de Boyleweg twee weekenden afgesloten. De eerste afsluiting vond afgelopen weekend plaats. De tweede afsluiting is aankomend weekend vanaf vrijdag 4 augustus 21.00 uur tot en met maandag 7 augustus 05.00 uur. Het industrieterrein blijft bereikbaar via de Laanweg.

Sluiproute Hoeklaan

De provincie heeft gemerkt dat het verkeer gebruik maakt van de Hoeklaan in plaats van de aangegeven omleidingsroute. Dit veroorzaakt een grote verkeersdrukte waardoor de bereikbaarheid van de bewoners van de wijk De Hoek erg slecht is en hulpdiensten geen goede doorgang hebben. De Hoeklaan wordt daarom afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeersregelaars op de rotonde Baljuwlaan/Hoeklaan garanderen nu de bereikbaarheid van De Hoek. Alleen hulpdiensten en het bestemmingsverkeer worden doorgelaten.

Zoek op de website