Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Terugblik Participantenbijeenkomst 15 april

Wat heeft de BIZ afgelopen periode gedaan? En wat gaan we nog doen? En wat voor invloed heeft de ingang van de nieuwe Omgevingswet op ondernemers? Dit kregen de deelnemers afgelopen maandag te horen tijdens de participantenbijeenkomst. Gelukkig werd er ook nog gelachen tijdens de bijeenkomst: Roel Pot sloot de avond af met een cursus Plat Rottûrdams. Na afloop genoten we van een heerlijk buffet van Forum.

Welkom!

Als eerst heette BIZ voorzitter Arie van Gorsel de deelnemers van harte welkom. Hij nam ons mee door het programma van vandaag en benadrukte het belang van de BIZ: “Ondernemers zijn vaak druk bezig met hun eigen onderneming, wat logisch is. Maar we moeten niet vergeten dat er ontwikkelingen gaande zijn waar we elkaar hard bij nodig hebben. Een collectief als de BIZ is hierbij van cruciaal belang”. Vervolgens nam gastheer Ben Adelmund, directeur Reinis, het woord over. “Ons primaire doel is het verlagen van restafval en het verhogen van de scheidingspercentage, zodat Nissewaard schoner, beter en duurzamer wordt”.

Activiteiten BIZ

Dagvoorzitter en parkmanager Boyd Bartels nam ons verder mee in de activiteiten van de BIZ, van zowel afgelopen periode als aankomende periode. “We organiseren zes bijeenkomsten per jaar voor de ondernemers. Daarbij zien we dat vooral het onderwerp duurzaamheid erg leeft”, vertelde Boyd. “Daarnaast werken we nauw samen met partijen als politie, brandweer, gemeente en PVO om de veiligheid op het bedrijventerrein te vergroten, zetten we ons in om het lokaal inkopen te stimuleren en kijken we hoe de ondernemers het beste met de energietransitie moeten omgaan”.

Tijdens de bijeenkomst keken we ook vooruit. “Het huidige camerasysteem is nu acht jaar oud”, vertelde Boyd. “We zijn bezig om te kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van verbetering en het slimmer maken van het systeem.” Samen met de gemeente is de BIZ aan het kijken hoe we de uitstraling van het bedrijventerrein kunnen aanpakken. “Dit jaar starten we hiermee. Het onderhoud zal nu al beginnen en in het najaar beginnen we met het aanplanten”.

Deze activiteiten hadden we niet kunnen doen zonder een betrokken bestuur. Helaas hebben twee bestuursleden aangegeven af te treden. Ronald van der Vlies en Roy Verduyn zullen hun functie als bestuurslid naast zich neerleggen. We willen ze bedanken voor hun waardevolle inzet afgelopen jaren. Er staat daarom nog een vacature open voor bestuurslid. Twee kandidaten hebben zich beschikbaar gesteld, maar mocht u zich ook willen inzetten voor een toekomstbestendig bedrijven, stuur dan een mail naar info@bizhm.nl.

Omgevingswet: wat betekent dit voor u?

Op 1 januari is de nieuwe Omgevingswet ingegaan. Deze wet voegt oude wetten samen en heeft betrekking op de leefomgeving. De wet zou het voor ondernemers makkelijker moeten maken wanneer zij bijvoorbeeld willen verbouwen, nieuwbouwen of uitbreiden. Maar is dit ook echt zo? Bart de Kuijper van Gemeente Nissewaard lichtte de invloed van de nieuwe wet verder aan ons toe. “De Omgevingswet is natuurlijk nog maar het ingegaan. Uiteindelijk zorgt de ingang van de wet dat het makkelijker wordt voor ondernemers, maar nu is het vooral nog even wennen,” vertelde Bart. “Wanneer u wilt uitbreiden, verbouwen of nieuwbouwen is op het omgevingsloket te bekijken of u een vergunning nodig heeft. Maar voor iemand die geen jurist is, is de informatie nog moeilijk te begrijpen. Schroom daarom niet om contact op te nemen met de gemeente. We nemen u graag bij de hand om u verder te helpen”.

Cursus Plat Rottûrdams

De avond werd afgesloten door Ras-Rotterdammer Roel Pot. Op een humoristische wijze liet hij ons kennismaken met het Rotterdamse dialect. Benieuwd naar een impressie van de avond? Bekijk dan onderstaand filmpje. Wij kijken in ieder geval terug naar een zeer geslaagde avond!

Zoek op de website