Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

‘Successen moet je vieren’ – participantenbijeenkomst 7 november 2019

“Je mag en moet trots zijn op wat je samen bereikt,” sprak burgemeester Foort van Oosten, “want uiteraard kunnen een hoop zaken veel beter, maar we doen echt heel veel goede dingen en bevinden ons in een prachtig mooi stukje Nederland.”

De Nissewaardse burgervader blikte daarmee samen met de ondernemers vooruit op het aanstaande lustrum van zijn gemeente.

“En je mag poepgelukkig zijn met zo ’n burgemeester,” vervolgde BIZ-voorzitter Marnix Trouwborst, “want hij ziet de kwaliteiten van deze gemeente en wil er zuinig op zijn. Dat is goed nieuws voor ons als ondernemers.”

Veel bereikt in de 1e vier jaar

Tijdens het halfjaarlijkse rapportagemoment van de Bedrijven Investerings Zone Halfweg Molenwatering (BIZ HM) keken de ondernemers van het bedrijventerrein terug op vier succesvolle jaren, waarin tal van positieve zaken zijn gerealiseerd.

“Doordat we wekelijkse beheerrondes lopen en misstanden direct melden bij de verantwoordelijke partijen worden dat soort zaken snel opgelost en houden we de boel gewoon heel ordentelijk,” aldus vice-voorzitter Ronald van der Vlies.

De afgelopen maanden vulde van der Vlies de voorzittersrol in, maar ziet in Marnix Trouwborst een uitstekende opvolger: “Een man met sporen in verschillende gebieden, zowel het ondernemersveld als aan de bestuurstafel. Daar moeten we ons voordeel mee doen als BIZ.”

Buitenruimte stevig aangepakt

In de bloemlezing van activiteiten werd duidelijk dat BIZ in de achterliggende periode naast het camerasysteem ook de buitenruimte heeft aangepakt.

Met in het voorjaar geplaatste bloembakken en de voorgenomen welkomstborden, maar ook het zwerfafvalteam Marco en Thomas, die elke maandag op zwerfvuiljacht gaan, heeft BIZ het aanzien en imago van Halfweg aanzienlijk verbeterd. 

Samen waarde creëren

“Maar we zijn nog niet klaar,” liet de voorzitter weten. “Er ligt nog een schone taak om het waardebehoud en -ontwikkeling van het vastgoed te dienen en de samenwerking te intensiveren.”

In een goed gesprek met de 65 aanwezigen haalde Trouwborst namens zijn bestuur waardevolle tips en handreikingen op bij de participanten van de BIZ.

“En als dat betekent dat we meer moeten gaan betalen, dan ben ik dat absoluut toe bereid,” zei toehoorder André Lok, “zolang dat maar oplevert wat we ermee beogen.”

Tweede BIZ-periode

De komende periode zal de BIZ in het teken staan van continueren wat zij al goed doet, maar ook ophalen bij de ondernemers wat die nog meer wensen.

In het voorjaar van 2020 zal het bestuur wederom een bijeenkomst organiseren om haar bevindingen te delen en haar plan voor de toekomst te presenteren.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze bijeenkomst, of de BIZ in het algemeen? Stuur ons een e-mail via info@bizhm.nl of zoek telefonisch contact via 0181-769054.

Verder roepen we u op om deze website in de gaten te houden, ons te volgen op onze social media. Ook kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Zoek op de website