Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Relaxed jubileren bij Kalfsbeek tijdens Open Coffee Voorne-Putten

Onlangs vond er weer een Open Coffee plaats, georganiseerd door BIZ-partner VPLinked. Bent u, als ondernemer op Halfweg-Molenwatering, volgende keer gastheer van deze netwerkbijeenkomst?

Deze Open Coffee kende een bijzondere opening: een korte meditatiesessie (zie foto). Dat is weer eens wat anders! Onderstaand leest u een verslag dat VPLinked publiceerde over de bijeenkomst die op 15 februari 2018 werd georganiseerd in Brielle.

Alweer de 30e keer! In goede huwelijken spreken ze dan van een parelen jubileum. De organisatie van deze Open Coffee bijeenkomsten dankt die eer aan haar trouwe bezoekers en even zo goede gastheren en -dames. Ruim 50 ondernemers troffen elkaar in de geheel vernieuwde showroom van BMW Kalfsbeek in Brielle. Zij werden opgewacht door een heuse BaristaPiaggio van waaruit heerlijke verse specialiteiten werden geserveerd.

Bijzonder aan deze bijeenkomsten is wel het ‘open karakter’, waardoor elke editie haar eigen verrassingen herbergt. Guus Wageveld, de waard van Kalfsbeek, trakteerde één van de gasten op een weekend rijden in een BMW i3. De 100% elektrische bolide blijkt een zeer verrassend toppunt van innovatie, volgens Guus niet in de laatste plaats vanwege zijn sportieve prestaties; ”maar zeer zeker ook vanwege het emissievrije rijden, uiteraard.”  Het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat duurzaamheidsconsulent Stefan Romijn van Stichting Stimular ermee naar huis mocht.

“Je weet nooit wie je tegen gaat komen op zo ’n dag,” vertelt spreekstalmeester Boyd Bartels, “we kennen hele trouwe gasten, die zo ‘n 20 van de 30 edities meegemaakt hebben, maar toch blijven ze komen. Omdat er elke keer weer nieuwe contacten en inzichten opgedaan worden.” Reden te meer om de vrienden-module meer aandacht te geven? “Ja, dat is een goed idee. Die vraag wordt steeds vaker gesteld, dus daar ga je zeker meer van horen.”

Goede gewoonte bij deze informele rendez-vous’ is het geven van een pitch, waarbij een drietal ondernemers in één minuut zijn/haar boodschap uitdraagt. Een hele opgave, zo blijkt vaak, waarbij de druk van de klok creativiteit uitlokt. Bij Kalfsbeek koppelde Rene van de Schraaf er nog een extra uitdaging aan vast, hij liet er gelijk een vlogje van maken.

Meditatiecoach Stephanie van Schie bracht vervolgens een rustmomentje aan, door de aanwezigen te laten participeren in een Hapiness-meditatie. Voor degenen die ‘m gemist hebben of over willen doen: bekijk hier de video.

Komend jaar zullen er nog een viertal edities volgen, waarvan de data bekend worden via www.vplinked.nl. Aldaar kunnen geïnteresseerden zich tevens abonneren op de nieuwsbrief.

Zoek op de website