Uit onze bedrijfsbezoeken inzake de BIZ 2021-2025 de laatste twee weken blijkt: bereikbaarheid is een belangrijk onderwerp voor u als ondernemer op Halfweg-Molenwatering. Daarom delen we graag het onderstaande bericht met u.
Rijkswaterstaat voert samen met gemeente Nissewaard, gemeente Rotterdam (Hoogvliet) en Havenbedrijf Rotterdam drie proeven uit rond de Spijkenisserbrug en de Botlekbrug.
Rijkswaterstaat licht u het project toe:
“Doel is om de bereikbaarheid van Voorne-Putten te verbeteren en de hinder bij stremmingen van de Spijkenisserbrug te beperken.
De proef met social mediaberichten bij stremmingen van de Spijkenisserbrug is inmiddels afgerond. De proef met een brugopeningsvoorspeller voor automobilisten loopt nog. De derde proef betreft de inzet van een speciale fietspont bij onverwachte storingen van de Spijkenisserbrug.
Met deze laatste proef kunt u of kunnen uw medewerkers binnenkort te maken krijgen.
Op 15 oktober a.s. gaan we gedurende een dag proefdraaien met de inzet van een fiets-/veerpontje, om (brom)fietsers en voetgangers die reizen over de Spijkenisserbrug die dag te vervoeren over water.
Doel van de proef is:
– Testen of de inzet van een pont een mogelijk alternatief is om in de toekomst structureel in te zetten bij stremmingen van de brug door een onverwachte storing, aanrijding of gepland onderhoud. – Onderzoeken hoe het experiment ervaren wordt. De brug is voor fietsers/voetgangers dus één dag gesloten
– op donderdag 15 oktober – enkel tijdens de ochtend- en avondspits: – ’s ochtends van 07.00 – 09.00 uur;
– ’s middags van 15.00 – 18.00 uur.
Naar verwachting bedraagt de extra reistijd (via de pont) maximaal 30 minuten. Tussen 9.00 uur en 15.00 uur is het fietspad gewoon open voor (brom)fietsers en voetgangers.
Gebruikers van de fietspont krijgen bij het wachten voor de pont een korte enquête. Bij de proef houden we rekening met de voorschriften van het RIVM. Op de opstelplaatsen voor de pont is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden.
De pont zelf geldt als openbaar vervoer, dus het dragen van een mondkapje is hier verplicht.
We hopen dat zoveel mogelijk (brom)fietsers 15 oktober gebruik maken van de pont en zo meehelpen met de proef.
Graag vragen wij dan ook uw hulp om uw medewerkers op te roepen 15 oktober vooral mee te doen. Ze kunnen het beste circa een half uur eerder van huis gaan en moeten een mondkapje meenemen.
Als u nog opmerkingen, vragen of suggesties heeft, neemt u dan contact op met projectleider van deze proef: Monique Kleyn van Willigen via wnz-perszaken@rws.nl.”