Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Ondermijning: georganiseerde misdaad óók op bedrijventerrein

Naast vrachtwagenhinder is de politie op dit moment ook actief met de aanpak van ondermijning. Een serieus probleem, dat op diverse bedrijventerreinen in toenemende mate de bonafide ondernemers in de wielen rijdt – ook op Halfweg-Molenwatering!


Zo heeft politie in de achterliggende periode al enkele bedreigingen kunnen wegnemen, zoals het oprollen van een hennepplantage en stoppen van voorbereidende activiteiten.

Vaak gebeurt dit buiten het gezichtsveld van de ondernemer, omdat een openbare actie de plegers alarmeert en kan er geen heterdaad worden verricht. Terugkoppeling van acties is vaak ook lastig, omdat dit een lopend onderzoek kan dwarsbomen.

BIZ-bestuurder Ronald vd Vlies: “Ondermijning is een serieuze aangelegenheid, waarvan we meer moeten weten. Als ondernemer ben je vooral bezig met je toko, dan zie je niet altijd wat er om je heen gebeurt.

Wanneer we meer weten over wat ondermijning is, hoe het ons kan beschadigen en hoe je kunt herkennen, dan zijn we al weer een heel eind verder.”

De BIZ Halfweg-Molenwatering gaat in de komende BIZ-periode (2021-2025) ruimte bieden aan gemeente en politie om meer beeld te geven bij deze vorm van criminaliteit.

Naast de politie-inzet is er vanuit gemeente Nissewaard ook een team ondermijning actief, deze is te bereiken via: ikon@nissewaard.nl. Via dit mailadres kunt u uw meldingen indienen. Dit kunt u ook anoniem doen, via het telefoonnummer van de politie: 0900.8844.

Zoek op de website