MAAK EEN MELDING BUITENRUIMTE

Maak kennis met BIZ-bestuurslid Frederik Reimers

30 mei 2016

BIZ-bestuurslid Frederik Reimers (Carlton Oasis) is voor velen reeds een bekend gezicht op Halfweg-Molenwatering. Kent u hem nog niet? In dit artikel stellen wij deze ambitieuze ondernemer graag aan u voor.

Reimers is 42 jaar oud, woonachtig in Dordrecht samen met Eva en kinderen Finn van 6 jaar en Saar van 4 jaar. Naast groot sportfan (Ajax en Max Verstappen/F1) beoefent hij zelf ook graag diverse sporten; naast hardlopen en wielrennen, schaatst en skiet hij graag in de wintermaanden.

“Ik ben nu 6,5 jaar actief in het prachtige Carlton Oasis hotel, als General Manager. Het hotel – met 139 kamers en 10 vergaderzalen – is van alle gemakken voorzien voor onze gasten; een traditionele Engelse Pub, the Desert Inn en een restaurant voor ontbijt, lunch en diner.

Recent zijn 79 kamers gerenoveerd. Hiermee zetten we goede stappen naar een mooie toekomst in Nissewaard en Voorne-Putten. We bieden voor de lokale zakelijke en privaat markt alles wat binnen onze mogelijkheid ligt. We zien onszelf als een “local hero” omdat iedereen in Spijkenisse ons wel kent en veel zaken uit het dagelijks leven in een gemeenschap als Spijkenisse zich ook bij ons afspelen. Daarnaast kijken we goed om ons heen en proberen we zoveel mogelijk opdrachten van ons uit lokaal uit te zetten.”

Deelname aan bestuur

Het Carlton Oasis hotel is een herkenbare organisatie op Halfweg-Molenwatering, de deelname van Reimers aan het BIZ-bestuur is dan ook geen verrassing. “Ik was al bestuurslid van de SPBS, de voorganger van Stichting BIZ Halfweg-Molenwatering. Ook hecht het hotel veel belang aan een schoon, heel, veilig en bereikbaar bedrijventerrein.

We zijn namelijk als enige 24/7 open en daarmee een totaal anders opererend bedrijf dan de overige bedrijven op Halfweg-Molenwatering. Voor ons is veiligheid bijvoorbeeld een erg belangrijk onderwerp. Daarnaast geloof ik dat je met elkaar veel meer bereikt dan alleen. Daarom ook zoek ik vaak de samenwerking.”

 

SBHM_CarltonOasis

Ontwikkeling samenwerking Halfweg-Molenwatering

Het Carlton Oasis hotel is vanaf 1988 op het bedrijventerrein gevestigd, nu dus al 28 jaar. “Wij zijn meegegroeid vanuit het beveiligingscollectief (CBBS) naar het parkmanagement (SPBS). Deze overgang viel precies samen met mijn aanstelling hier in het Oasis. En sinds begin van 2016 hebben we officieel de BIZ waarin in het voortraject natuurlijk veel gedaan is, ook weer door ondernemers op ons terrein.

Ik verwacht dat er in de aankomende jaren een steeds grotere vanzelfsprekendheid van de BIZ uitgaat. Waarbij men makkelijk de parkmanager vindt (Boyd Bartels) en veel met elkaar regelt op Halfweg-Molenwatering. Als penningmeester lever ik hier ook graag mijn bijdrage aan. Daarnaast zal ik het niet nalaten om het belang van de BIZ te blijven uitdragen.

Daarbij moeten we er als bestuur voor waken dat wij op onze lauweren rusten, en te snel denken dat het allemaal wel goed zit. We zullen dus veel moeten blijven praten met onze collega-ondernemers en goed moeten luisteren naar wat ze te zeggen en te melden hebben.”

Lokaal zaken doen

Reimers probeert voor alle opdrachten die hij zelf kan uitgeven altijd te kijken naar lokale bedrijven. “Wat zit er lokaal, wie is het en hoe kunnen ze me helpen? Wij werken bijvoorbeeld al samen met: Octant, Spanjersbergh Uitvaartzorg, Bakkerij Voskamp, Banketbakkerij Smeets, Grado Graveertechniek, Populus, Boels, Kloet, Nissewaard Totaalbouw, Luveto, Johec, SGS, De Levende Steen, Theater de Stoep en Vadotex.” Een indrukwekkende lijst die aangeeft dat Reimers lokaal zaken doen een belangrijke zaak vindt – en deze overtuiging dan ook dagelijks in de praktijk brengt.

Ondernemers van Halfweg-Molenwatering kunnen op hun beurt uiteraard ook goed terecht bij het Carlton Oasis hotel. U kunt er terecht voor: bedrijfsfeesten, presentaties, trainingen, borrels, feesten, partijen, trouwerijen, condoleances, ontbijt, lunch, diner, live voetbal op grote tv schermen, overnachtingen, vergaderingen, meetings, barbecues, fiets- en wandelroutes.

U kunt bij het Carlton ook terecht voor samenwerking. “Heeft u een goed idee, we luisteren graag en proberen te assisteren waar mogelijk.” Zowel in zijn rol als ondernemer als in zijn rol als bestuurslid zoekt Frederik Reimers altijd naar nieuwe kansen voor samenwerking. Daarmee zit hij binnen het BIZ-bestuur dus prima op zijn plek.