Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Koop Lokaal – Ooit de Westmaasse dorpsgarage (Volvo van der Wulp)

Maak kennis met de ondernemers van Halfweg-Molenwatering, Koop Lokaal! Deze keer bezoeken wij Volvo van der Wulp.


In 1966 was het nog een dorpsgarage, vanuit een schuur in Westmaas. Een ‘echte’ werkplaats volgde in Oud Beijerland. En in 1993 werd een tweede vestiging aan de Edisonweg in Spijkenisse geopend en inmiddels is Volvo Van der Wulp een bekende naam in de omgeving.

‘Aan de Edisonweg groeiden we uit ons jasje,’ vertelt Arie van der Wulp enthousiast. ‘Dus kochten we na een tip van Burgemeester Broekhuis in 2000 een braakliggend stuk grond en hebben we de huidige locatie laten bouwen’.

Veel veranderd

Met zijn kenmerkende glimlach ontvangt de directeur en eigenaar ons hartelijk in de Spijkenisser vestiging aan de Misgomseweg 3 op Halfweg-Molenwatering.

“Toen ik in 2003 op Halfweg begon was het bedrijventerrein aan de stadskant nog vrij leeg. Op het Carlton Hotel na en een oude Mercedes dealer zaten er nog maar weinig bedrijven op het terrein.”

Qua bereikbaarheid is er de afgelopen jaren veel veranderd. Ten goede, benadrukt Arie, die een aantal dagen per week vanuit Westmaas naar Spijkenisse rijdt: “Door verbreding van de A15 en extra rijbanen ben ik er tegenwoordig redelijk snel,” vertelt Arie, “dat is weleens anders geweest, ik kan mij nog herinneren dat je maar één baan had vanaf de A29 naar de A15 en daar stond ik dan elke dag best lang vast.”

Stappen in duurzaam

Verduurzaming is ook bij Van Der Wulp een ‘hot topic’: “Uiteraard is er al enige tijd veel vraag naar elektrisch vervoer en Volvo heeft daarin goed meegedaan. Maar we kunnen méér.” De stijgende benzineprijzen en groeiende behoefte aan laadcapaciteit heeft hem dan ook aan het denken gezet over verdere investeringen in het bedrijfspand.

“Er passen zo ‘n 300 zonnepanelen op ons dak. Ik heb goede hoop dat ze er vóór 1 juni van dit jaar ook echt liggen. In combinatie met zes laadpalen kunnen onze klanten hun voertuigen opladen met stroom van ons eigen dak.”

Gezamenlijke winst

“Groenvoorziening en veiligheid vind ik erg belangrijk,” aldus Arie, “ik wil graag dat mijn pand er netjes en verzorgd bijstaat en daar heb je ook de buren voor nodig. Met de BIZ kunnen we met een kleine individuele investering grote gezamenlijke winst behalen.”

Van der Wulp heeft goede ervaring met deze samenwerking: “Ik heb bijvoorbeeld weleens contact met de BIZ gezocht, omdat het riet bij de sloot vaak erg hoog stond en zo was onze showroom niet meer zichtbaar.

Bij de BIZ weten ze wie ze hiervoor moeten hebben, waardoor het snel en netjes door de gemeente is weggehaald.”

Aangehaakt blijven

Informatieve bijeenkomsten zijn volgens Arie ontzettend nuttig: “Zo zie je de buren weer en je hoort nog eens wat. Maar voor mij wel het liefst als ontbijtbijeenkomst óf eind van de middag, want ná werktijd ben ik toch liever thuis bij mijn gezin.”

Als jonge vader geniet Arie van het gezinsleven; wie weet dat ook de volgende generatie Van Der Wulp de liefde voor auto ’s levend houdt binnen het bedrijf?




Zoek op de website