Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Komst vluchtelingen in Nissewaard voorlopig uitgesteld

Het COA heeft het gemeentebestuur van Nissewaard laten weten dat zij de komst van vluchtelingen naar de AVO aan de Boyleweg 2 op bedrijventerrein Halfweg tot nader order heeft uitgesteld. Eerder werd verwacht dat een groep van 250 vluchtelingen half augustus het pand zouden betrekken, maar dat zal dus op een later moment gebeuren.

Het aantal mensen dat asiel aanvraagt in Nederland is wat lager dan verwacht op basis van de ervaringen van vorig jaar. Net zoals aan een aantal andere gemeenten in Nederland, heeft het COA daarom aan Nissewaard laten weten dat het de opvanglocatie aan de Boyleweg 2 voorlopig niet in gebruik zal nemen.

Het verbouwde pand wordt deze week opgeleverd en blijft wel voor opvang beschikbaar, mocht het aantal mensen wat asiel aanvraagt weer hoger zijn. Tot dat moment wordt het pand door de eigenaar beheerd.

Meer informatie

Voor meer informatie: A. van Kapel, communicatieadviseur Nissewaard, tel. (0181)696 674, m. (06) 4578 2028, email a.vankapel@nissewaard.nl of de perswoordvoerder van het COA, tel: 06-2150 6888 of persinformatie@coa.nl.

Zoek op de website