Jaarwisseling: let goed op hoe u uw pand achterlaat

De gemeente vraagt graag uw aandacht voor de komende jaarwisseling, en hoe u uw pand achterlaat tijdens de vakantieperiode/jaarwisseling. De gemeente heeft een draaiboek opgesteld om de jaarwisseling zo ordentelijk mogelijk te laten verlopen.

Zij vragen de aannemers die aanwezig zijn in Nissewaard om hun bouwterrein zo schoon en jaarwisseling-proof op te leveren tijdens de kerstvakantie. Denk daarbij aan: goed afgesloten hekken, opgeruimde bouwplaats, geen losliggende zaken. Daarnaast verzoekt de gemeente u om ze te voorzien van een noodcontactnummer zodat zij bij onraad altijd iemand kunnen bereiken.

Wat voor alle bedrijven belangrijk is, is dat u zorgt dat er zo min mogelijk (brandbaar)afval op uw terrein ligt (en dan met name aan de kant van de openbare weg), dat het terrein opgeruimd is, alle hekken/deuren goed op slot zijn en alle ramen dicht.

Dit jaar rijden er tijdens de jaarwisseling ook weer extra ingehuurde particuliere beveiligers door heel Spijkenisse, deze staan in contact met politie via de portofoon.

De gemeente Nissewaard zorgt ervoor dat de lichten in alle scholen/jeugdcentra aanblijven tijdens de jaarwisseling.

Verder verzoekt de gemeente u om op oudejaarsdag de binnenverlichting van de gebouwen te ontsteken en deze op nieuwjaarsdag weer te doven. Dit verhoogt het sociaal toezicht van de omgeving op het gebouw en geeft een snel en adequaat zicht op de aard en omvang van de eventuele onraad aan politie, brandweer en overige hulpdiensten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michel van der Sluijs, via mj.vandersluijs@nissewaard.nl.

Ontvang onze nieuwsbrief
Zoek op de website