Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

In 2019 gratis controle van uw camerasysteem

Het ministerie van Justitie en Veiligheid is gestart met de campagne ‘Excellent Cameratoezicht’. Ondernemers kunnen hiermee hun eigen camerasystemen gratis laten controleren.

Deze veiligheidscampagne is op dit moment opgestart in Noord-Holland, later dit jaar volgt de rest van Nederland, zo ook Halfweg-Molenwatering!

Lees meer op de website van het Ministerie

“Met ‘Excellent Cameratoezicht’ hebben we de beschikking over een belangrijk nieuw, effectief wapen in de strijd tegen criminaliteit zoals geweld, diefstallen en overvallen. Een verbetering van de kwaliteit van camerabeelden helpt enorm.

Ik roep daarom de hulp van ondernemers in, om samen ervoor te zorgen dat de kwaliteit van die beelden toeneemt”, aldus minister Grapperhaus van Veiligheid & Justitie.

‘Excellent Cameratoezicht’ is een initiatief van de Rijksoverheid, de politie, het CCV en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland.

De politie deelt haar kennis en expertise met ondernemers om ervoor te zorgen dat de camerasystemen goed zijn opgehangen en ingesteld. Want hoewel Nederland meer dan één miljoen camerasystemen kent, zijn er vele niet goed op- of afgesteld.

Camera in Beeld

Wilt u nu al actie ondernemen? Dat kan. Meld u camera’s aan bij ‘Camera in Beeld’, een systeem van de politie dat hen een overzicht geeft van de aanwezige camera’s in een bepaald gebied.

De politie heeft hiermee geen beschikking over uw melden, maar kan deze, indien nodig, vorderen nadat er een incident heeft plaatsgevonden.

Lees meer op de website van de politie

Zoek op de website