Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Het Huis van Morgen opent haar deuren

Op woensdag 7 maart opende het Huis van Morgen haar deuren op het bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering.

In het Huis van Morgen werken bedrijfsleven, onderwijs en overheid doelgericht samen aan het ontwikkelen van nieuwe innovatieve diensten: het creëren van lokale werkgelegenheid, het verbeteren van de veiligheid en het stimuleren van duurzaam ondernemen.
Dit nieuwe platform is een initiatief van diverse lokaal betrokken organisaties: Samen meer waarde, Enerless Energiemanagement, gemeente Nissewaard en Smart, Safe & Resilient Mainports.

“In de praktijk denken we allemaal vanuit ons eigen eilandje, terwijl we vaak juist op zoek zijn naar dezelfde oplossingen. Dus, wat als we nou eens met elkaar om tafel gaan zitten? Dan wordt er creatief gedacht en gaan er dingen gebeuren! Puur vanuit het feit dat partijen in gesprek met elkaar gaan en durven te vragen”, aldus mede-initiatiefnemer Hendry Klooster.

Er worden in het Huis van Morgen het gehele jaar rond workshops, rondetafelsessies en kennisbijeenkomsten georganiseerd. Vanuit deze activiteiten worden vervolgens projecten opgezet waarin partijen uit het lokale bedrijfsleven, onderwijs en overheid met elkaar samenwerken. Daarmee is het Huis van Morgen zowel een ontmoetingsplaats als ontwikkelgrond en wordt het daarmee hét sociaal-economische bruispunt van Nissewaard.

Mede-initiatiefnemer Boyd Bartels: “Op het moment dat je je ego bij de deur laat en je dienstbaar naar elkaar opstelt zijn er zoveel mooie dingen mogelijk. Het Huis van Morgen biedt nu de structuur waarin partijen bij elkaar komen én elkaar vinden.”

Het activiteitenprogramma van het Huis van Morgen start in april. De activiteiten uit dit programma worden in de komende periode gepubliceerd op www.huisvanmorgen.nl, waar geïnteresseerden zich direct kunnen aanmelden voor deelname. Het eerste wapenfeit is de workshop cybercrime op 18 april aanstaande.

Zoek op de website