Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

‘Helga Helpt’ ondernemers in verduurzaming

‘Helga Helpt’ ondernemers in verduurzaming

Sinds enkele weken is duurzaamheidsinspirator Helga van Leur actief op ons bedrijventerrein. Iedere woensdag gaat zij in gesprek met ondernemers. Hoe zien zij hun (duurzame) toekomst als ondernemer en hoe kunnen we elkaar daarbij helpen?

Samen met vertegenwoordiging van de gemeente en de BIZ wordt er met de geïnteresseerde ondernemers gespard, zowel op bedrijfslocaties als op het hoofdkwartier van de BIZ. Daar komen interessante gesprekken uit voort. 

Vanuit de intrinsieke motivatie van de ondernemer (‘Waarom onderneem je eigenlijk überhaupt? Waar doe je het voor? Wat vind je belangrijk?, Waar droom je van?’) wordt verkend welke kansen er zijn in het toekomstbestendig ondernemen.

Op vijf thema’s wordt onderzocht waar de ondernemer de grootste slag kan slaan: energie, mobiliteit, circulariteit, buitenruimte en/of sociale verbinding.

Door de krachten te bundelen en met directe ondersteuning van de gemeente en de BIZ gaan we ervoor in 2025 al concrete doelen te bereiken.

Dat kan gaan om verduurzamen van pand, maar ook over gezamenlijk inkopen van zonnepanelen, opslaan van energie, samenwerking in afval ophalen of verkennen nieuwe mobiliteit zoals waterstof of makkelijker lokaal van elkaar inkopen.

Heft in eigen handen

“Durf daarbij te experimenteren” – aldus Helga van Leur die ondernemers graag prikkelt om nieuwe ideeën uit proberen en om buiten de gebaande paden te treden. “Zonder (een beetje) falen geen succes.”

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.” Maar de wereld verandert razendsnel en voor je het weet moet je aan allerlei nieuwe wetgeving voldoen. Ondernemers blijven dat graag en stap voor. Een stevige ambitie maakt het makkelijker om flexibel om te gaan met de veranderingen.

“Iedereen heeft invloed: ondernemers zeker! Ze zijn nieuwsgierig, zoeken altijd naar nieuwe business kansen en blijven zo relevant.” “Met de keuzes van vandaag heb je morgen in handen!”

Blijkens de aanmeldingen voor een inspiratiegesprek met Helga zit het wel goed met de ambities van de ondernemers van Halfweg-Molenwatering. We zijn er nog niet, maar we varen een mooie koers!

Meer informatie

Wilt u ook in contact komen met Helga van Leur of direct sparren met collega-ondernemers over dit thema? Meld u dan snel aan voor de Duurzaamheidsbijeenkomst Nissewaard op 30 juni. Tussen 8 en 10 uur.

Uiteraard kunt u ook altijd een bericht sturen naar info@bizhm.nl. Wij brengen u graag in verbinding.

Zoek op de website