Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Halfweg-Molenwatering behaalt Keurmerk Veilig Ondernemen!

Procesbegeleider: ‘unieke aanpak geldt als voorbeeld voor andere bedrijventerreinen’

Op donderdag 15 juni 2017 werd de samenwerking aan veiligheid op bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering met het Keurmerk Veilig Ondernemen gecertificeerd. Dit keurmerk geeft aan dat de samenwerking tussen politie, gemeentehandhaving en beveiliger – die de BIZ Halfweg-Molenwatering faciliteert – goed is geborgd en op een effectieve manier wordt ingevuld.

Trotse parkmanager Boyd Bartels “op Halfweg-Molenwatering wordt al langer integraal samengewerkt aan veiligheid en wij zijn dan ook erg blij dat certificeringsinstantie KIWA deze inspanningen nu bekroont met dit Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

En een keurmerk is mooi, maar het draait natuurlijk om wat er daadwerkelijk wordt gerealiseerd op ons bedrijventerrein; met veiligheidsapp (eDetect), de aankomende camerabeveiliging, beheerrondes en een goede samenwerking met beveiliger, wijkagent en de gemeentelijke handhavers ben ik er trots op dat wij op Halfweg-Molenwatering onze veiligheidszaken goed op orde hebben!”

‘Pareltje in de Europoort’

Robert de Koning, begeleider van deze KVO-certificering: “BIZ Halfweg-Molenwatering is in Nederland een voorloper in de aanpak van veiligheid op haar bedrijventerrein. Ondernemers nemen een veilig bedrijventerrein vaak voor lief, zonder te weten dat hier dag in, dag uit hard aan wordt gewerkt achter de schermen. Met politie, gemeente en beveiliger levert de BIZ hier een onmiskenbare bijdrage aan. De aanpak op Halfweg-Molenwatering is bovendien uniek, een pareltje in de Europoort. Echt een voorbeeld voor andere gebieden.”

Samen werken aan veiligheid

Het Keurmerk Veilig Ondernemen betekent dat samenwerking aan veiligheid goed is geborgd op een bedrijventerrein. Vanuit de BIZ gebeurt dit met een periodiek handhavingsoverleg, beheerrondes, schouw van de buitenruimte en een veiligheidsapp.

Uiteraard wordt de ondernemers zelf ook gevraagd of zij alert willen zijn op onraad – en daar altijd direct melding van te doen, bijvoorbeeld via de veiligheidsapp (eDetect). “Zo zorgen we samen voor een veilig bedrijventerrein”, aldus Bartels.

Financieel voordeel

“Naast het feit dat KVO betekent dat er structurele samenwerking aan veiligheid is, betekent het keurmerk ook vaak dat bedrijven aanspraak maken op een korting op hun bedrijfsrisico-verzekering. Dat is natuurlijk een mooi bijkomend financieel voordeel. Het loont dus zeker de moeite om bij uw verzekeraar/tussenpersoon te informeren naar de korting die deze KVO-certificering u, vanuit het oogpunt van preventie, biedt.”

Uitreiking van het certificaat

Binnenkort wordt het KVO-certificaat officieel uitgereikt aan Halfweg-Molenwatering. De ondernemers van het bedrijventerrein worden hierover middels de website en nieuwsbrief van de BIZ Halfweg-Molenwatering nader over geïnformeerd.

Zoek op de website