Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Haal meer uit uw dienst/product, ga circulair

De gemeente zorgt er graag voor dat Nissewaardse ondernemers meer waarde halen uit hun bestaande product of dienst. Met de CIRCO workshop komen de kansen voor de bedrijven in kaart.

De circulaire economie biedt uitdagingen én kansen! De methodiek van CIRCO biedt mkb’ers handvatten om hun product en/of dienst en businessmodel circulair te ontwerpen, om vervolgens daadwerkelijk circulair te ondernemen.

Op vrijdag24 januari 2020 vond de CIRCO demo plaats in het Huis van Morgen op ons bedrijventerrein.

Tijdens de Demo maakte de aanwezige ondernemers kennis met de CIRCO-methodiek. Die bestaat uit Tracks en Classes gericht op businesskansen voor bedrijven in de veranderende economie.

CIRCO is dus geen algemeen verhaal, maar een training op basis van de praktijk van een ondernemer. In CIRCO Demo werden de aanwezige ondernemers in anderhalf uur uitgedaagd om de 1e stappen te zetten en na te denken over de veranderingen die hun maakbedrijf in de (nabije) toekomst te wachten staan.

On het genot van een ontbijt, verzorgd door een lokale cateraar, gingen de deelnemers aan de workshop in gesprek.

Wat is CIRCO precies?

CIRCO activeert en equipeert mkb’ers en creatieve professionals om concreet aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Door producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen wordt circulair ondernemen in veel gevallen mogelijk. Hiervoor ontwikkelde CIRCO een – inmiddels bewezen – methode.

Rond het leven van een product kan op veel manieren waarde worden gecreëerd, voor bedrijven, gebruikers en leefomgeving. Wie zich richt op gebruik in plaats van verbruik, en op het behouden en toevoegen van waarde in plaats van verkopen, herkent nieuwe uitdagingen en businesskansen.

CIRCO bestaat uit een netwerk van trainers en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

→ Meer weten over CIRCO of welke Tracks en Classes er op dit moment gepland staan? Bezoek de website.

Zoek op de website