Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Groene Kruisweg en Baljuwplein grondig aangepakt

Hierbij delen wij graag een update van provincie Zuid-Holland inzake de oplevering van de Groene Kruisweg en Baljuwplein.

“Donderdag 2 november 2017 hebben gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Henk de Graad het groot onderhoud aan de Groene Kruisweg in Spijkenisse (N218/N493), inclusief het aangepaste Baljuwplein, officieel opgeleverd. Gedeputeerde Floor Vermeulen is tevreden met het resultaat: ’We hebben niet alleen regulier onderhoud gepleegd, maar ook de doorstroming en verkeersveiligheid verbeterd. In een omgeving met een enorm hoog verkeersaanbod en een beperkt aantal uitvalswegen hebben we geprobeerd de overlast zoveel mogelijk te beperken.’

Bekijk een timelapse video van de werkzaamheden.

Nieuwe inrichting Baljuwplein

Tussen april en oktober 2017 voerde de provincie Zuid-Holland werkzaamheden uit aan de N218/N493. De constructie van de rotonde op het Baljuwplein is vernieuwd, omdat deze in de loop der jaren was verzakt. Daarnaast is er een extra rijbaan aan de binnenkant van de rotonde aangebracht om de doorstroming te verbeteren.

Omgeving

De provinciale weg en rotonde worden intensief gebruikt. Zo’n 50.000 voertuigen maken er per dag gebruik van, inclusief meerdere OV-lijndiensten. De provincie heeft al in een vroeg stadium overlegd met omwonenden en bedrijven om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Samen met de aannemer, is de provincie erin geslaagd de werkzaamheden met minimale afsluitingen, volgens planning en kwalitatief hoogwaardig uit te voeren. Dat neemt niet weg dat het project een enorme impact heeft gehad op het eiland Voorne-Putten en specifiek de gemeente Nissewaard, haar inwoners en ondernemers. Gedeputeerde Floor Vermeulen: “ Werken aan een druk bereden weg brengt altijd overlast met zich mee. Ik waardeer de bewoners van Nissewaard en de gebruikers van de weg voor hun geduld, begrip en medewerking. “

Onderhoud nu en in de toekomst

Dagelijks rijden tienduizenden auto’s, bussen en vrachtauto’s over de provinciale wegen in Zuid-Holland. Deze wegen moeten onderhouden worden en vandaar dat er regelmatig werkzaamheden zijn aan de in totaal 550 kilometer provinciale weg die Zuid-Holland heeft. Ook het eiland Voorne-Putten heeft met deze werkzaamheden te maken. Nu de werkzaamheden aan de N218/N493 tussen Spijkenisse en Geervliet zijn afgerond, start de provincie Zuid-Holland 6 november met groot onderhoud aan de N218 tussen Brielle en Oostvoorne.”

Zoek op de website