Glasvezel op bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering; hoe zit dat nu?

Tijdens de bestuursvergadering ontving de Stichting BIZ Halfweg-Molenwatering de heer Neef van Networks4All. Hij lichtte daarbij het huidige glasvezelinitiatief op Halfweg-Molenwatering.

Er is bij veel ondernemers onduidelijkheid ontstaan nadat aannemer Marconi Oranje failliet ging. Als initiatiefnemer en ‘bewoner’ van Halfweg-Molenwatering waren zij immers de aangewezen contactpersoon. Hoe zit dat nu? Wie is wie en doet wat? Wij zetten het hierbij graag voor u op een rijtje.

Glasvezelnetwerk

Networks4All legt momenteel een nieuwe glasvezelring aan op Halfweg-Molenwatering, een digitale rondweg. In sommige straten heeft KPN eerder al (andere) glasvezelverbindingspunten aangelegd bij bedrijven. Het verschil met deze nieuwe glasvezelring is dat u niet vastzit aan KPN, maar ook kunt kiezen voor andere internetproviders en -dienstverleners. U hebt daarmee dus keuzevrijheid, voor zowel vandaag als ook in de toekomst.

Internetprovider

Dit is de partij waarbij u uw internetdiensten afneemt, bijvoorbeeld KPN, XS4All of Tele2. U kunt bij aansluiting op het glasvezelnetwerk vaak gewoon glasvezelinternet afnemen van uw huidige aanbieder. Informeer hierover bij deze partij.

Internetdiensten

Wilt u meer uit uw glasvezelverbinding halen? Sluit dan ook uw telefonie (VOIP) of beveiligingscamera’s aan op uw glasvezel. Diverse lokale specialisten kunnen u hierin ondersteunen.

Telecom-adviseurs

Telecom-adviseurs uit de buurt zijn goed in staat om uw totaalpakket aan wensen om te zetten in een passend abonnement bij een internetprovider of andere internetdienstverlener. U kunt hierover bijvoorbeeld informeren bij:

  • Isaeus (Spijkenisse)
  • DTA Telecom (Hellevoetsluis)
  • Fibernow (Ridderkerk)

Bent u gevestigd in Spijkenisse en biedt u ook advies aan op dit gebied? Wij voegen uw bedrijf graag aan het bovenstaande rijtje toe.

Waarom glasvezel?

Glasvezel is bijvoorbeeld interessant als u:

  • hinder ondervindt van uw huidige internetaansluiting, qua snelheid of stabiliteit;
  • voorziet dat u gaat uitbreiden in personeel, en daarmee een hogere bandbreedte nodig gaat hebben;
  • uw pand wilt gaan verhuren; een glasvezel-aansluiting vergroot de aantrekkelijkheid van uw pand;
  • dagelijks online back-ups wenst te maken, daarbij bespaart de upload-snelheid van glasvezel u een hoop tijd;
  • diensten zoals VOIP (voordelige telefonie) of camerabeveiliging overweegt.

Rol van de BIZ

De BIZ Halfweg-Molenwatering ondersteunt dit initiatief van Networks4All van harte, temeer omdat u vrij bent in uw keuze voor internetaanbieder. Met dit nieuwe glasvezelnetwerk op het bedrijventerrein groeit de aantrekkelijkheid van Halfweg-Molenwatering als vestigingslocatie. En bovenal beschikt u hiermee, als bestaande bewoner, nu over een netwerk dat dient als fundament voor razendsnel, toekomstbestendig en stabiel internet.

Wij brengen dit nieuwe glasvezelnetwerk dan ook graag onder uw aandacht. En bevelen u daarbij bovendien aan om bij uw eigen lokale telecom-partner te informeren naar de kansen die dit glasvezel uw bedrijf biedt.

Ontvang onze nieuwsbrief
Zoek op de website