Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Even voorstellen… bestuurslid Marcel Benner

Hierbij stellen wij graag nieuw bestuurslid Marcel Benner aan u voor! Deze actieve ondernemer op Halfweg-Molenwatering houdt van aanpakken en brengt graag nieuwe invalshoeken met zich mee voor de BIZ.

“Mijn naam is Marcel Benner, ik ben getrouwd en trotste vader van twee jongens. Sinds 2012 groei ik langzaam in als mede-eigenaar van Grado graveertechniek B.V.

Ons bedrijf Grado is een onderneming die zich voornamelijk bezig houdt met het graveren en- lasergraven in materialen zoals kunststoffen, rvs en aluminium.

Tevens hebben wij een full-color/sign afdeling die alles kan produceren voor binnen- en buitentoepassingen van allerlei reclame-uitingen zoals gevelborden, stickers, vlaggen, enzovoorts.

Sinds enkele jaren zijn wij ons ook gaan toeleggen op het leveren van verkeersmaterialen en verkeersborden.”

Marcel is sinds 2008 actief bij Grado, en startte in 2022 als bestuurslid voor de BIZ

Waarom bestuurslid?

Welke drijfveer heeft Marcel om aan te sluiten bij het bestuur van de BIZ Halfweg-Molenwatering eigenlijk? “Na het stoppen van mijn voorganger Annemiek ben ik benaderd door parkmanager Boyd Bartels die vond dat ik in meetings regelmatig mijn mening en ideeën ventileerde en dat heeft schijnbaar een positieve indruk achtergelaten bij het bestuur.

Dit vond ik een mooi compliment waardoor ik JA op deze functie heb gezegd.

Het lijkt me mooi om met elkaar allerlei projecten (zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen en verduurzamen) proberen te realiseren in een tijd dat alleen er over praten niet meer voldoende is.”

Ontwikkeling op het bedrijventerrein

Marcel is in 2008 begonnen als eerste medewerker bij Grado. Deze onderneming is sinds 2005 op het bedrijventerrein gevestigd. In eerste instantie aan de Curieweg, de huidige locatie is Pascalweg 8a.

Sinds zijn start in 2008 is Grado blijven ontwikkelen. Zo is het machinepark uitgebreid naar 6 lasermachines, 12 CNC-graveermachines, een ets-machine én een grootformaat full-color printer. “Ook zijn wij trots dat we sinds 2008 elk jaar gegroeid zijn als onderneming”.

Plannen voor de BIZ

Welke meerwaarde ziet Marcel in de BIZ?

“De BIZ is naar mijn mening een mooie organisatie die probeert er voor de ondernemers te zijn op de Halfweg en Molenwatering. Zo zijn er bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid mooie projecten gerealiseerd zoals de entreeverfraaiing en de Green Deal.

Daarnaast probeert de BIZ met de ondernemers mee te denken (zoals het zonnepanelen-plan). Ik hoop dat we er nog veel mooie projecten aan toe mogen voegen.”

Marcel gaat zich de komende tijde verder verdiepen in de afgeronde en lopende zaken binnen de BIZ. “Ik ben nog niet van alles op de hoogte doordat we nu in de vakantieperiode zitten en ik daardoor nog niet alle medebestuurders uitgebreid heb kunnen spreken. De komende tijd maak ik ook graag nader kennis maken met de overige participanten en ga hun ideeën goed aanhoren.”

Kijkend naar zijn rol in het BIZ-bestuur zegt de kersverse bestuurder: “ik hoop hierin een constructieve bijdrage te kunnen leveren met misschien wel een verrassende invalshoek.

Er zitten in ieder geval al twee projecten in mijn hoofd die ik zou wil aanpakken met de BIZ. Deze zullen we komende tijd gaan bespreken en het zou mooi zijn als wij hierin weer een stap in de goede richting kunnen zetten als het gaat over verduurzamen en CO2-reductie.”

Lokaal zaken doen

Het Koop Lokaal project is een belangrijk project binnen de BIZ. Hoe kijkt Marcel hier tegen aan?

“Wij doen als Grado waar we kunnen graag lokaal zaken en zoeken ook altijd eerst binnen de gemeente naar een oplossing. Wel is het zo dat er in onze branche niet heel veel kanalen zijn om verbruiksmaterialen in te kopen.

Inmiddels doen wij wel veel lokaal zaken door onze producten aan veel ondernemers in de buurt te leveren. Ook zijn wij al vele jaren een trotse sponsor van het Spijkenisse Festival dat elk jaar wordt voorzien van de volledige signing buiten en vooral óp het terrein.”

Grado heeft naast sponsor van dit lokale festival ook het lokale bedrijfsleven ondersteund tijdens de Corona-golf. Marcel licht toe, “in deze periode hebben wij geprobeerd ons steentje bij te dragen waar wij konden en hebben we voor vele ondernemers GRATIS stickers geleverd met de Corona-richtlijnen.”

“Lokaal ondernemen is zeker belangrijk”, vult Marcel aan. “In veel gevallen denk ik dat de meeste mensen niet weten wat wij kunnen en wat andere misschien voor ons kunnen betekenen.

De laatste jaren ben ik heel veel mensen op meetings en vergaderingen tegen gekomen waarmee ik nu ook zaken doe. Dit zijn voornamelijk lokale ondernemers.”

Koffie staat klaar

Waarvoor kunnen ondernemers uit de buurt bij Marcel Benner en Grado aankloppen?

“Ondernemers kunnen bij ons terecht voor alles op het gebied van graveren van diverse materialen. Ook op het gebied van Sign (stickers, banners, reclameborden etc.) en verkeersmiddelen zijn de ondernemers bij ons op het juiste adres.

Wij staan voor kwaliteit en snelheid. Doordat wij veel machines hebben staan kunnen wij snel schakelen.”

Marcel Benner sluit af met de volgende oproep: “ben je benieuwd wat we als Grado kunnen betekenen voor je neem gerust contact op. Daarnaast is vanaf nu eenieder natuurlijk óók welkom om BIZ gerelateerde zaken te komen bespreken onder het genot van een kopje koffie!”

Zoek op de website