Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Entraco System Solutions laat de scheepvaart stralen

Entraco System Solutions werkt onder hoge druk. Tot wel 3000 bar! Maak kennis met deze lokale specialist die de schepen en tanks op de werven laat stralen!

Onlangs werden wij zeer hartelijk ontvangen door Karel de Visser van Entraco System Solutions. Hij vertelde vol enthousiasme over de lokale banden die Entraco heeft met diverse bedrijven op Halfweg- Molenwatering. “Waar mogelijk werken wij graag met lokale partijen, bijvoorbeeld met onze buren aan het eind van de straat voor reparatie en onderdelen”, aldus Karel.

“Als servicebedrijf voor scheepvaart is het niet altijd mogelijk om de zaken lokaal in te richten,” vervolgt hij. “Wij hebben een specialistisch vak. We werken op scheepswerven en verwijderen verf of coatings van schepen/tanks met water onder ultrahogedruk, dit oploopt tot wel 3000 Bar.”

Karel en DanielleKarel de Visser (Entraco) en Danielle van Holland (BIZ)

Actief in heel Europa

De collega ’s van Karel reizen daarvoor door heel Europa en vliegen bijvoorbeeld regelmatig naar Frankrijk, Italië en Spanje. Ook in de binnenlandse industrie is Entraco niet onbekend. Ze werkt samen met grote bedrijven zoals: Shell, MOT, Damen en diverse bedrijven in de Europoort.

“We zijn nu alweer 10 jaar gevestigd aan de Puntweg 3 in Spijkenisse, nadat we verhuisd zijn van de Spaanse Polder, waar we met een ander bedrijf op 1 locatie zaten.”

Nadat deze samenwerking stopte ging Entraco op zoek naar een andere locatie. Toenmalige zakenrelatie Teco Maritime was al aan de Puntweg gevestigd en had nog wel wat ruimte over. Al snel nam Entraco het gehele pand in gebruik. “Een ideale locatie wat ons betreft. Mijn collega Michel van der Meulen komt uit Brielle en ik uit Oud Beijerland, voor Michel is het enkel de straat uit en met het pontje ben ik er zo!”

Ook de andere medewerkers komen uit de regio en dankzij de gunstige ligging bij de snelwegen zijn zij doorgaans snel bij de klant.

Tevreden over BIZ

Karel is inmiddels 10 jaar General Manager en gaat eind september van dit jaar eindelijk met pensioen. In het achterliggende decennium heeft hij Entraco succesvol gerund, samen met zijn collega Michel: “Inmiddels ben ik 71, dus het wordt wel een keer tijd om de anderen het roer te laten overnemen.”

Initiatieven van de BIZ Halfweg-Molenwatering vindt hij goed, zoals de Koop Lokaal-actie, maar ook de lopende actie om het pand te verduurzamen: “Zonnepanelen zijn zeker van nu en een goede investering. Vooral met de provinciale regeling, waarmee we tot 20% op onze investering kunnen terug ontvangen.“ Michel en Karel zullen dan ook zeker aanschuiven bij de duurzaamheidsbijeenkomst.

Wij willen Karel graag bedanken voor de hartelijk ontvangst en wensen hem veel geluk met zijn pensioen!

Zoek op de website