Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

“Durf te experimenteren!” Helga van Leur helpt ondernemers Halfweg-Molenwatering met verduurzaming.

“We zijn hartstikke blij dat Helga bereid is om ons te gaan helpen, ze gaat 30 bedrijven individueel coaching!” – aldus BIZ-voorzitter Marnix Trouwborst. Tijdens de webinar op 8 maart vertelde duurzaamheidsinspirator Helga van Leur (bekend van RTL Weer) hoe zij in actie gaat komen voor de BIZ.

Tijdens de online bijeenkomst kwamen ook wethouders Bal en Soeterboek aan het woord. Wethouder Soeterboek vindt het belangrijk om te werken aan werkgelegenheid en arbeidsplaatsen voor de inwoners van Nissewaard. Hij droomt van een ‘Service Valley’, waar Halfweg-Molenwatering wat hem betreft deel van uitmaakt.

Wethouder Bal ziet naast het opwekken van energie met zon en wind juist kansen voor besparing: “Hoe kunnen we energie besparen die we dan vervolgens niét hoeven op te wekken. Als we daar met elkaar, als gemeente en ondernemers, slimme zetten in kunnen zetten en daarin samen kennis kunnen op doen, dan zou dat natuurlijk gaaf zijn.”

Mooi gebaar: wethouder Bal bood, namens gemeente Nissewaard, een kleinschalige windmolen (3m) aan de BIZ, welke op het bedrijventerrein geplaatst kan worden!

Aan de slag

Dat duurzaamheid leeft bij de ondernemers op het bedrijventerrein bleek wel uit de vele vragen die ‘uit het veld’ kwamen.

Zowel Etienne Raven – ASN Autoschade, André Lok van Lok Bedrijfshuisvesting, Jacqueline Bevaart van Penta college, Don Seltenreich van Grado en VVE, Pieter van Klaveren van MKB Rotterdam-Rijnmond als Roy Verduyn van Omwerven en De ZAAK mengden zich in de discussie en noemde ook het belang van het betrekken van onderwijs. Ook provincie Zuid-Holland participeerde in het gesprek.

“Goed te zien dat de ogen vanuit de provincie ook gericht zijn op ons vooruitstrevende bedrijventerrein,” aldus wethouder Bal. “Er gebeurt de laatste jaren dan ook genoeg op het bedrijventerrein. Vaak in relatie met de Duurzaamheidskring Nissewaard. We zien dat zo’n Solar Parking op eigen kracht tot stand komt, dus dat verdient een groot compliment!”.

Helga van Leur deed op haar beurt een oproep en uitnodiging aan de ondernemers om aan de slag te gaan met verduurzaming. En om daarbij zeker niet te schuwen voor het experiment en het samenwerken: “Zo komen zaken in beweging!”

Helga Helpt – meld u ook aan!

Met steun van gemeente Nissewaard is Helga bereid gevonden om een 30-tal bedrijven te inspireren en te coachen om verder te komen in het verduurzamen. Gaat u op ontdekking met Helga? Stuur een mail naar HelgaHelpt@bizhm.nl om in aanmerking te komen.

“Het bedrijventerrein kan een hele grote bijdrage leveren aan het bijdragen aan de energietransitie door gemeente Nissewaard, daar help ik graag bij,” aldus Helga.

Tijdens het webinar zijn reeds een aantal boekingen gemaakt, maar er is nog ruimte. Zorg dus dat u op tijd een afspraak maakt met Helga!  

Al met al kijken we terug op een mooie bijeenkomst, in een nieuw soort setting. Voor ons smaakte dit zeker naar meer? Voor u ook? We vernemen graag wat u van deze webinar vond, deel uw mening via info@bizhm.nl.

Zoek op de website