Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Doe mee aan de verduurzaming van Halfweg-Molenwatering

Nu de BIZ-stemperiode voorbij is blikken we graag nog terug op een mooie bijeenkomst op 22 september, waar ideeën zijn uitgewisseld en inspiratie is opgedaan inzake de verduurzaming van ons bedrijventerrein.

Het was een bijzondere avond met een mooie opkomst. Met elkaar, en mede door de inspirerende presentatie van Helga van Leur, zijn we tot nieuwe inzichten gekomen. Verduurzamen van een bedrijventerrein lukt niet alleen; daar hebben we elkaar voor nodig.

Kijk hier een sfeerimpressie van de avond:

“Hoe kun je elkaar helpen en versterken in plaats van alleen maar op de korte termijn voor je eigen hachje te gaan?” – Helga van Leur


Tijdens de bijeenkomst zijn er enkele ideeën ontstaan, waar ondernemers samen mee aan de slag willen. Nu nodigen we alle ondernemers uit om mee te doen: ziet u potentie in één van deze ideeën en wilt u graag aansluiten? Of heeft u zelf een ander goed idee voor de verduurzaming van Halfweg-Molenwatering en wilt u dit samen met anderen oppakken? Laat u horen!

Als gemeente en BIZ gaan we de aankomende periode proberen de ideeën die er zijn zo goed mogelijk te ondersteunen.

Inspiratie opdoen voor duurzame ideeën? Kijk hier wat er allemaal al gebeurt op Halfweg-Molenwatering!

Sluit aan bij één van de initiatieven

Actie 1: Ondersteuning bij zonnepanelen

Geïnteresseerd in zonnepanelen op uw bedrijfsvastgoed, maar weinig tijd om dit concreet te maken? Sluit u dan aan bij dit initiatief. Inzicht in opbrengsten? Geschiktheid van het dak? Op zoek naar een installateur? Vragen over financiering, subsidie of fiscale regeling? Soms kunnen deze zaken veel tijd kosten om uit te zoeken. Door ze samen op te pakken en er voorbeelden bij te pakken van collega-bedrijven op het terrein kan het wel. Met elkaar bespreken we waar de behoefte ligt en pakken we dingen op waar u anders niet aan toegekomen was. Meld u aan.

Actie 2: Parksharing uitrollen

Parksharing is hét online deelplatform voor ieder bedrijf, organisatie en netwerk om lokaal of intern samen te werken. Via Parksharing zijn vraag én aanbod van apparatuur, bedrijfsmiddelen, (rest)materialen, faciliteiten en personeel zichtbaar te maken, matchen en delen. Ook de producten en diensten die organisaties op Halfweg-Molenwatering leveren kunnen zij op de deelmarktplaats aanbieden en bij elkaar afnemen. De voordelen zijn veelzijdig: meer contact en samenwerking met collega’s of buurbedrijven, minder verspilling, meer hergebruik, kostenbesparing én extra omzet.

Parksharing loopt al op Halfweg-Molenwatering, maar zou nog veel beter benut kunnen worden. Geïnteresseerd om mee te denken wat de beste manieren hiervoor zijn? Meld u aan.

Niet meedenken, maar wel deelnemen aan Parksharing? Maak gratis een account aan op Parksharing Halfweg-Molenwatering en start meteen!

Actie 3: Vergroening van Halfweg-Molenwatering

Vergroening heeft vele voordelen. Groen ziet er niet alleen uit aantrekkelijk voor klanten en werknemers, maar zorgt ook voor vermindering van hitte in warme perioden en wateroverlast in natte perioden.

Van regulier groen tot een tiny forest, groene gevels en groene daken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Waar en hoe? Meld u aan.

Actie 4: Kennis over verduurzaming ontsluiten

Ziet u kansen voor verduurzaming maar weet u niet waar te beginnen? Of heb u al stappen gezet, maar bent u op zoek naar inspiratie voor een vervolg? Door kennis te verzamelen over bijv. mogelijke maatregelen en financieringsmogelijkheden en deze transparant en toegankelijk te maken hoeft niet iedereen het wiel opnieuw uit te vinden. Welke kennis of informatie mist u? Hoe zou u die kennis het liefst ontsloten zien? Meld u aan.

Zelf een initiatief starten?

In oktober heeft de gemeente Nissewaard het platform Wij.Doen.Groen gelanceerd: dit interactieve platform is een plek waar alle duurzame ideeën in Nissewaard letterlijk op de kaart worden gezet.

Door uw idee, initiatief of project aan te melden, maakt u niet alleen uw idee zichtbaar, maar kunnen anderen (inwoners, ondernemers, organisaties) aangeven dat ze mee willen doen aan uw idee! Daarnaast vind u allerlei praktische tips rondom samenwerken aan duurzaamheid.

Zoek op de website