Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

“Die Corona is een kostbaar grapje!”

“Als je het allemaal even optelt wat je de laatste maanden hebt moeten doen om te kunnen blijven draaien, dan heeft die Corona stiekem een flinke duit gekost.” Het Herstelbudget Nissewaard vergoedt deze kosten voor ondernemers.

“Je staat er niet altijd bij stil, maar minder volk en juist méér kosten, je schrikt ervan hoe snel dat oploopt,” aldus ondernemer en BIZ-bestuurslid Ronald van der Vlies. Het is juist om die reden dat de gemeenteraad van Nissewaard bedacht heeft dat zij haar ondernemers extra moet bijstaan via het Herstelbudget Nissewaard.

“Want waar de goegemeente kijkt naar de winkelgebieden en de horeca als meest getroffen, daar moet je de ogen niet sluiten voor de ondernemers op bedrijventerreinen,” meent BIZ-bestuurslid en voorzitter van Ondernemersvereniging Nissewaard Nel van ’t Hof, ”want ook daar zijn flink wat gevolgen merkbaar. Om over de ZZP-ers nog maar te zwijgen.”

Onbekend maakt onbemind

Een kort gesprek met verschillende ondernemers leert al snel dat een ieder de zeilen flink bij moet zetten en dat sommigen geen weet hebben van wat er allemaal aan hulpmogelijkheden voor handen zijn.

“Als BIZ op bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering juichen we toe dat de gemeente iets extra ’s wil doen voor haar ondernemers,” geeft BIZ-penningmeester Frederik Reimers aan, “er ligt nog wel een schone taak om die mogelijkheden bekend te maken bij de ondernemers.”

Voor alle ondernemers in Nissewaard

Vanuit de BIZ-zen in het Centrum en op het bedrijventerrein wordt geholpen bij het verder bekend maken van de gemeentelijke regeling. Centrummanager Dennis Houkes: “Deze regeling is voor alle ondernemers in Nissewaard die extra kosten hebben moeten maken ten gevolge van de Corona-crisis. Dus niet alleen voor horeca of winkelier, maar ook voor andere ondernemers.”

Samen met parkmanager Boyd Bartels helpt Houkes de verschillende ondernemers door hun aanvraag heen.

Vergoeding kosten gerelateerd aan Corona

“Voor personeelskosten en vaste lasten heeft de overheid regelingen in het leven geroepen. Gemeente Nissewaard biedt daarnaast een bijdrage in de kosten die gemaakt moeten worden voor extra uitgaven, welke dankzij Corona gedaan moeten worden,” aldus Bartels, “denk daarbij aan handgels en luchtfilters, maar ook aan advies, coaching of omscholing.”

Via www.herstelbudgetnissewaard.nl kunnen ondernemers zien onder welke voorwaarden zij in aanmerking komen voor een bijdrage in gemaakte kosten. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om als collectief van bedrijven een aanvraag in te dienen.

Zoek op de website