Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

BIZ Halfweg-Molenwatering presenteert camerabeveiliging bedrijventerrein

Toen de BIZ in 2016 werd opgericht waren de participerende ondernemers het er over eens: ‘die camera’s moeten er komen!’ Nu, een jaar na dato – op donderdag 11 mei – presenteert het BIZ-bestuur dan ook vol trots de camerabeveiliging welke binnenkort wordt uitgerold op het bedrijventerrein.

Het bestuur van de BIZ heeft hard gewerkt aan het realiseren van camerabeveiliging op Halfweg-Molenwatering. Tijdens deze bijeenkomst in het Carlton Oasis hotel presenteert het BIZ-bestuur samen met haar partners welke stappen er zijn genomen en wat de ondernemers kunnen verwachten.

Weloverwogen werkwijze

Bestuurslid Ron Smit benoemt tijdens zijn presentatie zowel de juridische, technische en financiële kaders die van invloed zijn op het cameraproject.

Het realiseren van camerabewaking had dan ook de nodige voeten in de aarde. “We willen er als bestuur daarbij altijd zeker van zijn dat we de juiste keuzes maken. We investeren immers vanuit een gezamenlijke BIZ-pot waaraan ieder bedrijf bijdraagt, inclusief onze eigen bedrijven.”

Uitrol camera’s

Uit een vijftal partijen is Broeke Elektrotechniek geselecteerd om het camerasysteem te realiseren. Maurice van Heulen van Broeke licht het systeem aan de aanwezige ondernemers toe.

“We kiezen voor 13 overzichtscamera’s en 4 kentekencamera ‘s op 10 locaties op het bedrijventerrein. Daarmee krijgen wij alle in- en uitgangen goed in beeld. De camera’s hebben daarmee vrijwel direct een preventieve functie, zodat boeven wel twee keer nadenken voordat zij voet zetten op ons bedrijventerrein.”

In de aankomende periode zal Broeke de installatie in gang zetten, zodra de vergunningen en de verzekeringen rond zijn. De bedrijven van Halfweg-Molenwatering worden over de voortgang van het project geïnformeerd middels de nieuwsbrief van de BIZ.

Integrale veiligheid

Net als Broeke is Alert Security nu ook officieel partner van de BIZ. Tijdens de bijeenkomst licht John Kruythoff toe hoe de camerabeveiliging wordt gemonitord. “Wij mogen gaan spelen met deze installatie. De camera’s krijgen pas hun waarde zodra zij actief worden gebruikt bij het bewaken van het bedrijventerrein. Samen met de BIZ hebben we unieke pakketten kunnen samen stellen, die zowel collectieve als individuele voordelen bieden.”

Parkmanager Boyd Bartels, haakt hier met zijn presentatie over eDetect op in. “Met deze veiligheidsapp worden BHV-ers en AED ’s op het terrein zichtbaar en toegankelijk en kunnen medewerkers van Halfweg-Molenwatering direct meldingen indienen bij BIZ en Alert Security. En ook de wijkagent kijkt mee. Hiermee ontstaan er kortere lijnen inzake het bewaken van de veiligheid – en daar heeft iedereen natuurlijk baat bij.”

Lokale samenwerking

Dagvoorzitter en bestuurslid Ronald van de Vlies is blij dat de camera’s er nu aan komen: “Ik ben er van overtuigd dat we in de voorbereiding grondig te werk zijn gegaan en het belang van alle ondernemers daardoor goed hebben behartigd. Ik ben daarnaast ook erg content dat wij camera en beveiliging met lokale partners Broeke en Alert mogen realiseren. Lokaal samenwerken – en: lokaal zaken doen – is gewoon heel belangrijk!”

Bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering weet zich gesteund door vele betrokken en verbonden ondernemers, zo ook pensionarissen Rob Gijzel en Arie van Gorsel. Zij worden tijdens de bijeenkomst publiekelijk bedankt voor hun bijdrage aan de BIZ en het bevorderen van samenwerking op het bedrijventerrein.

Dat ook de samenwerking met de politie goed zit blijkt wel uit de treffende woorden van wijkagent Ron Meertens na afloop van de presentaties. “Samen staan we veel sterker op het gebied van veiligheid. Ik zie de camera ’s dan ook met enthousiasme tegemoet. Veiligheid is immers een gezamenlijk belang.”

Zoek op de website