Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Wat betekent nieuwe EU privacywet voor Nissewaardse ondernemer?

Op 22 mei stonden de gevolgen van de nieuwe privacywetgeving voor het MKB van Nissewaard centraal. Wat mag nog wel met klantgegevens, en wat niet?

Het Huis van Morgen – een nieuw platform dat de lokale Nissewaardse economie ondersteunt – organiseert regelmatig workshops over onderwerpen die waardevol zijn voor het lokale MKB, zo ook de ondernemers van Halfweg-Molenwatering.

Op 22 mei was er aandacht voor de AVG – de nieuwe EU Privacywet. Een zeer actueel onderwerp. Dat bleek ook uit het aantal aanmeldingen; deze gratis workshop was al snel ‘uitverkocht’.

Zaken op orde

Jurist Erica Jansen liep met de aanwezige ondernemers door alle facetten van de AVG heen. Op welke grond mag je welke persoonsgegevens bewerken binnen de systemen van een organisatie? De drie zaken die ieder bedrijf dient te hanteren cq opstellen zijn:

    1. privacyverklaring

Hoe wordt er met de persoonsgegevens omgegaan? In dit document kunnen klanten en betrokkenen (in duidelijke taal) lezen welke persoonsgegevens er van ze worden gebruikt en hoe hier mee wordt omgegaan.

    2. verwerkingsregister

In dit document staat per persoonsgegeven op basis van welke grond deze mag worden verwerkt, hoe deze verkregen is en welke toepassing ervoor is.

    3. verwerkersovereenkomst

Met alle externe partijen die ook beschikken over een deel van de persoonsgegevens – zoals een CRM of facturatiesysteem – dient een aparte overeenkomst te worden gesloten. Hoe gaan zij om met de persoonsgegevens? Welke beveiliging hanteren ze?

Meer informatie

Deze workshop wordt opgevolgd door de workshop Smart Manufacturing op 3 juli 2018. De uitnodiging wordt binnenkort door het Huis van Morgen verstuurd.

Uiteraard zal de BIZ Halfweg-Molenwatering deze op haar beurt ook doorzetten naar onze eigen participanten.

Voor meer informatie over het Huis van Morgen kunt u een bericht sturen naar info@huisvanmorgen.nl.

Zoek op de website