Blijf aangehaakt én leg contact met de BIZ-App >>

Afsluiting Hartelbrug

Van maandag 12 augustus 20.00 uur tot en met vrijdag 30 augustus 22.00 uur voert provincie Zuid-Holland noodzakelijk onderhoud uit aan de Hartelbrug. Dit is nodig om de brug beschikbaar en veilig te houden. In deze periode is de brug volledig afgesloten voor wegverkeer. Werk zoveel mogelijk thuis wanneer dit kan.

Wat gaat er gebeuren?

  • De onderdelen van de Zoetwaterkanaalbrug die nodig zijn om de brug te kunnen bedienen en vanaf 12 augustus 2024 geen functie meer hebben worden verwijderd;
  • Er wordt nieuw asfalt aangebracht op de Hartelweg die over de bruggen loopt;
  • De verkeerslichten worden bij het Hartelkruis en de Groene Kruisweg vervangen;
  • Er worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Denk aan lijnen, strepen en pijlen op het wegdek;
  • Het beton wordt weer heel gemaakt en er wordt voor gezorgd dat het goed beschermd blijft;
  • Portalen en verkeersborden worden vervangen en aangepast;
  • Onderdelen van de openbare verlichting wordt vervangen;
  • De rijstroken richting de Botlektunnel en Botlekbrug worden aangepast. Richting de Botlektunnel is nu één rijstrook beschikbaar, dit worden er twee ter verbetering van de doorstroming. Richting de Botlekbrug is het precies andersom: één rijstrook straks in plaats van de huidige twee.

Planning

Om hinder voor het woon-werkverkeer zoveel mogelijk te beperken, wordt er in de zomer van 2024 aan de Hartelkanaalbrug en de Zoetwaterkanaalbrug gewerkt. Van maandag 12 augustus 20.00 uur tot en met vrijdag 30 augustus 22.00 uur is de brug daarom volledig afgesloten.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar welke werkzaamheden er gecombineerd kunnen worden. Tijdens de werkzaamheden aan de Hartelbrug wordt in dezelfde periode gewerkt aan de transportleidingen van de Rotterdamse Haven door Porthos. Om deze werkzaamheden uit te voeren moet de afrit naar Rozenburg/Europoort dicht. Deze werkzaamheden vinden plaats onder de A15 ter hoogte van Spijkenisse.

Klik hier voor meer informatie.

Zoek op de website